Αδ. Γεωργιάδης: Αυτή θα είναι η τιμή της λαγάνας
Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού» - Τι ανέφερε ο υπουργός ανάπτυξης
Η τιμή της λαγάνας κυμαίνεται από 2,80-3,30 ευρώ, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης - Κάλεσε τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε καταγγελία στο 1520, αν υπάρχει κάπου εξωφρενική τιμή
Η τιμή της λαγάνας είναι λίγο αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, το ίδιο και η τιμή του χαλβά, καθώς η πρώτη ύλη είναι εισαγομένη και έχει λίγο αυξηθεί, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ,ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας δύο αρτοποιεία στην Κηφισιά.
Όπως έχει δηλώσει, η τιμή της λαγάνας κυμαίνεται από 2,80-3,30 ευρώ.
Ο υπουργός κάλεσε τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε καταγγελία στο 1520, αν υπάρχει κάπου εξωφρενική τιμή, αν βρουν τη λαγάνα με 4,5 ευρώ και άνω.
Πρόσθεσε πάντως ότι το σαρακοστιανό καλάθι πήγε πολύ καλά και οι τιμές ήταν καλύτερες από πέρυσι σε όλα τα θαλασσινά.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ψαραγοράς Αθηνών, Βασίλη Σίμο, φέτος στα περισσότερα προϊόντα είναι ίδιες με πέρυσι ενώ σε κάποια είναι ένα με δυο ευρώ χαμηλότερες.
Ενδεικτικά, στο καλάθι της ιχθυαγοράς έχουν μπει:
- η κόκκινη γαρίδα (12-14 ευρώ το κιλό),
- η γαρίδα γάμπαρη (9-12 ευρώ το κιλό),
- οι σουπιές (10-13 ευρώ το κιλό),
- το μικρό θρύψαλο (5-6ευρώ το κιλό) και
- το μικρό καλαμαράκι (9-12).
Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού» - Τι ανέφερε ο υπουργός ανάπτυξης
«Απορώ, πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας Αττικής», τόνισε ο κ. Λεχουρίτης, αναφερόμενος στη Βαρβάκειο αγορά - «Έκαναν ένα επικοινωνιακό σόου, αλλά η ποιότητα δεν είδαμε να ελέγχεται. Όταν πουλάνε θράψαλο για καλαμάρι...»
«Είναι στα δύο μέτρα ύψος, με 1.20 πλάτος. Χρειάστηκαν 120 με 130 κιλά ζυμάρι. Την παρασκευάζουμε εδώ και 30 χρόνια. Δεν χρειάστηκε μέρες, είναι πάνω στην παραγωγή μας. Κάθε χρόνο τη φτιάχνουμε για τον κόσμο, είναι μέρα γιορτής για μας»
Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, στη χώρα μας έχουν σημειωθεί κατά καιρούς την περίοδο αυτή κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση οστρακοειδών, η οποία παρουσιάζει αύξηση την περίοδο της Σαρακοστής