Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ της «ΜτΚ» σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο υγρός στίβος της Θεσσαλονίκης από την στιγμή που από την 1η Μαρτίου έκλεισε το ένα από τα δύο βασικά κολυμβητήρια της πόλης, το Εθνικό.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περίπου 1.400 άτομα όλων των ηλικιών και ποικίλων ιδιοτήτων έμειναν χωρίς χώρο προπόνησης, ενώ απειλούνται με καταστροφή ακόμη και αθλήματα όπως είναι η καλλιτεχνική κολύμβηση και οι καταδύσεις.
Την στιγμή που οι ιθύνοντες των ΕΑΚΘ με προεξέχουσα την πρόεδρο αυτών, Δήμητρα Γιαννιού, προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε το Εθνικό κολυμβητήριο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, γονείς και αθλητές βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες (κυρίως) στο Ποσειδώνιο. Η γκρίνια δεν έχει εκλείψει, παρ’ ότι αμφότεροι έχουν αρχίσει να… συνηθίζουν το να κολυμπάει ο ένας αθλητής πάνω στον άλλον.
Από την πλευρά της, η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης στη Βόρεια Ελλάδα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε να εξυπηρετήσει τα σωματεία και τους χιλιάδες αθλητές και αθλήτριές τους. Ωστόσο, παρά την δεδομένη πρόθεσή της, «σκοντάφτει» ακόμα και σε γραφειοκρατικά θέματα, τα οποία βάζουν «τρικλοποδιές» στους ιθύνοντες. Όπως για παράδειγμα η επέκταση του ωραρίου του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου, το οποίο πρέπει να περάσει από τη Βουλή.
Αυτό, δηλαδή, που ζητούν οι υπεύθυνοι είναι το κολυμβητήριο να ανοίγει στις 6 το πρωί -αντί για τις 7 που ανοίγει τώρα- και αντίστοιχα να κλείνει στις 23:30 αντί για τις 22:30. Ωστόσο, το θέμα «κολλάει» στη γραφειοκρατία, σε αντίθεση για παράδειγμα με το αίτημα να ανοίγει και την Κυριακή το κολυμβητήριο, το οποίο ήταν στην αρμοδιότητα της διοίκησης των ΕΑΚΘ και ικανοποιήθηκε άμεσα.
Μάλιστα, για τη διευθέτηση όλων αυτών των ζητημάτων αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, προκειμένου να πιέσει από την πλευρά του.
Την ίδια ώρα αναμένονται οι απαντήσεις και από τα δημοτικά κολυμβητήρια (Ωραιοκάστρου, Συκεών), τα οποία αναμένεται να ανοίξουν μέσα στους μήνες Απρίλιο και Μάιο, κατά πόσο θα μπορέσουν να δώσουν ώρες στα σωματεία.