19ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος: Χιλιάδες κόσμου έτρεξαν και έστειλαν μήνυμα ευζωίας (βίντεο)

Όλα όσα έγιναν στη φετινή διοργάνωση

- Newsroom

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, συμμετείχαν για ακόμα μία χρονιά στον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη για 19η φορά. 

Στην κορυφαία διαδρομή της 19ης διοργάνωσης, αυτή των 42 χιλιομέτρων, ο Γιώργος Μενής και η Ντενίζ Δημάκη τερμάτισαν πρώτοι στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Η διαδρομή ξεκίνησε από την Πέλλα και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, με τους δρομείς να έχουν σύμμαχό τους τον ηλιόλουστο καιρό.

Ο Ορφέας Γιαννάτης και η Αθανασία Κοκκορού ήταν οι νικητές, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, στον αγώνα των 10.000 μέτρων.

Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί, θέση στην εκκίνηση πήραν περίπου 700 μαθητές δημοτικών σχολείων που έτρεξαν στον αγώνα των 1.000 μέτρων, από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Παράλληλα, από το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων ξεκίνησε ο αγώνας των 10.000 μέτρων, με τερματισμό επίσης στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Με τη συμμετοχή περίπου 7.000-8.000 δρομέων ολοκληρώθηκε ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μέτρων στον 19ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, με εκκίνηση το δημαρχείο της πόλης.

Την αρχή έκαναν οι τέσσερις συνάνθρωποί μας σε τροχήλατο αμαξίδιο και στη συνέχεια πρώτος ήρθε ο Κυριάκος Βούλγαρης, ενώ η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα ήταν η Μαρία Σιούτκα, αθλήτρια του Ηρακλή.

Η άλλη όψη του 19ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πρωτίστως ένα κοινωνικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για αυτό, το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων κέρδισαν άνθρωποι που ξεπέρασαν κατά πολύ τους εαυτούς τους και έδωσαν το παρών ή μέσω της συμμετοχής τους θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα.

Όπως για παράδειγμα ο κύριος Στέλιος, ο οποίος τερμάτισε αγκαλιά με τον γιο του, αλλά και ένας κύριος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κάνοντας τον σταυρό του και στέλνοντας το μήνυμα με ένα πλακάτ που κρατούσε ότι «το τρέξιμο είναι θεραπεία».

Loader