Επιστροφή στο Όλυμπος Νάουσα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
Ένα εμβληματικό όνομα, που φορά ξανά τα καλά του
Ένα παραμύθι γεύσεων, που «αφηγείται» ιστορίες
Η «Παραμυθία» είναι κάθε «τόπος» όπου μπορεί κανείς να ξαποστάσει, να ανταλλάξει εμπειρίες και ιστορίες, να χαλαρώσει και η «Paraμυθία» -το next big thing στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης- στο νούμερο 12 της Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ένας τέτοιος προορισμός, ιδανικός για να γευτείτε εδέσματα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Δημιουργήθηκε μέσα από ένα κοινό όραμα των εμπνευστών της, με στόχο έναν χώρο σπάνιας ομορφιάς, που να πρεσβεύει την ελληνική γαστρονομία, με επιρροές κι από τα ταξίδια τους σε διάφορες Μεσογειακές χώρες. Και είναι ένας χώρος εξαιρετικής αισθητικής, φωτεινός και πρόσχαρος, που σας υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες!
Η «Paraμυθία», είναι ένα νέο εστιατόριο, ωστόσο η ποιότητα και η αυθεντικότητα των γεύσεών του, δείχνουν ότι σύντομα θα καθιερωθεί ως ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην πόλη, για όσους αναζητούν να απολαύσουν την πραγματική ελληνική κουζίνα, στις καλύτερες εκδοχές της!
Άνοιξε τις πόρτες της μόλις στις 16 Δεκεμβρίου του 2024, από την ομάδα του «Mamalouka», από τη φιλοσοφία της οποίας πηγάζει και το ζεστό και φιλικό περιβάλλον, το χαμογελαστό κι εξυπηρετικό team του, που είναι έτοιμο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, σε ένα χώρο με όμορφο διάκοσμο και παστέλ χρώματα, με βασικά του στοιχεία το ξύλο, την ψάθα και τη φωτιά. Στόχος του, το να νιώσετε όμορφα κι άνετα και να απολαύσετε μία πραγματικά μοναδική εμπειρία, δοκιμάζοντας κάποια από τα πιο αυθεντικά πιάτα της χώρας, βασισμένα σε τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές.
Στην «Paraμυθία», εξέχουσα θέση κατέχουν οι σούβλες. Στο κιόσκι που βρίσκεται στον μεγάλο και εντυπωσιακό εξωτερικό χώρο του, ψήνεται το λαχταριστό κοντοσούβλι, ενώ παράλληλα, στον εσωτερικό χώρο και στη φωτιά που καίει όλη την ημέρα στον ξυλόφουρνο, μαγειρεύονται τα πιο νόστιμα φαγητά.
Στον τελευταίο ψήνεται ο μαύρος χοίρος με κυδώνια και γλυκοπατάτες, το γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα κι άλλα πολλά πιάτα, που θα σας μαγέψουν. Στο μενού θα βρείτε, επίσης, σκιουφιχτά με κουνέλι, παπαρδέλες με ουρά μόσχου, μανιτάρια Γρεβενών και γραβιέρα Κρήτης, χέρι από κατσίκι ψημένο επίσης στον ξυλόφουρνο με κρούστα μυρωδικών, κυδωνάτες πατάτες με λευκά κρεμμύδια και καρότα.
Στο σύνολό τους οι συνταγές, περιλαμβάνουν επιλεγμένα προϊόντα από πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας και το αποτέλεσμα είναι γεύσεις που αναδεικνύονται κι αναδεικνύουν, η μία την άλλη.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα λουκάνικα Τζουμαγιάς, το κεμπάπ με πιτάκια, το γεμιστό μπιφτέκι και το μοσχαρίσιο συκώτι, τα σχαρίσια πανσετάκια, τα αρνίσια παϊδάκια και την πανσετομπριζόλα και φυσικά τα μαντί, τα χειροποίητα «πουγκάκια» με αρνίσιο κιμά, στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα αρώνιας. Όλα μαγειρεύονται με φροντίδα και σεβασμό προς την ελληνική παράδοση και το μενού περιλαμβάνει άφθονες επιλογές, για να δοκιμάζετε, κάθε φορά, κάτι διαφορετικό!
Εάν προτιμάτε πιο θαλασσινές γεύσεις, θα βρείτε επίσης αχνιστό λαβράκι στον ξυλόφουρνο, με πατάτες, κολοκύθι, καρότα, ψητά τοματίνια και παξιμάδι Κρήτης, όπως και διάφορα άλλα φρέσκα ψάρια, που σιγοψήνονται σε φούρνο Josper (σχάρα κλειστού τύπου, που ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ψήνει εξαιρετικά, κρατώντας τις μυρωδιές και τα υγρά του φαγητού όπως πρέπει).
Τέλος, ξεχωριστή θέση στον κατάλογο έχουν τα «μεζεκλίκια» για το τσιπουράκι σας. Λευκός ταραμάς με τριμμένο αβγοτάραχο, πιπεριές Φλωρίνης με τσιμιτσούρι κι αντζούγια Ισπανίας, γαρίδες Θερμαϊκού σαγανάκι, κατά καιρούς και διάφορα μικρά ψάρια, αλλά και προτάσεις όπως ο παστουρμάς βακαλάου ή το καπνιστό σκουμπρί με οσπριάδα, θα συγκινήσουν τους ουρανίσκους σας.
Συνοδέψτε τα με ελιές Καλαμών μαριναρισμένες με πράσο, με ντάκο ψητής μελιτζάνας, με κοπανιστή Φλώρινας με τσίλι και με φάβα, ενώ ιδανική για τσιμπολόγημα είναι η τηγανητή πατάτα, που πρώτα αφυδατώνεται και στη συνέχεια τηγανίζεται, με τη φλούδα. Την ίδια μπορείτε να τη δοκιμάσετε με αβγά μάτια, χειροποίητο απάκι και σάλτσα ημέρας, ενώ για συνοδεία προτείνονται και τα τηγανητά πιτάκια.
Όπως θα έχετε καταλάβει, το μενού στην «Paraμυθία», πλήρως απαλλαγμένο από επιτηδευμένες γεύσεις, καλύπτει κάθε γούστο και είναι απόλυτα value for money. Το ίδιο το εστιατόριο έχει το δικό του χαρακτήρα – έχει, άλλωστε, στηθεί με πολλή δουλειά κι αγάπη - κι ο κόσμος το αγαπά ήδη ιδιαίτερα και ξαναπηγαίνει, τόσο για το φαγητό, όσο και για την αισθητική του χώρου.
Μπορείτε να καθίσετε μέσα κι έξω, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με όμορφη θέα προς τη θάλασσα, όπου με ήλιο και καλό καιρό ειδικά, είναι πραγματικά μαγευτικά, χάρη στη φυσική σκίαση από τα δέντρα και τους φοίνικες! Θα αφηγηθείτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες, αλλά κυρίως, θα «ακούσετε» αυτές που έχουν να σας εξιστορήσουν, οι ίδιες οι γεύσεις του νέου αυτού γαστρονομικού «παραμυθιού» της Θεσσαλονίκης.
Άλλωστε, η παράδοση ξεκινά από τα βασικά και τις ψυχές ενώνει το φαγητό και στην «Paraμυθία» οι γεύσεις ενώνονται και οι συνταγές ταξιδεύουν, «σε έναν κόσμο τόπου αλλουνού…». Ένα είναι σίγουρο: θα βιώσετε αναμνήσεις, τυλιγμένες σε κάθε μπουκιά…
Tip 1: Η κουζίνα στην «Paraμυθία» λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας από 12.00 έως 24.00 και το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό έως τις 02.00.
Tip 2: Παρόλο που ο χώρος είναι μεγάλος, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 12
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 868421
Ένα εμβληματικό όνομα, που φορά ξανά τα καλά του
Ένας χώρος αφοσιωμένος στην ποιότητα, την εξυπηρέτηση και το στυλ στα οπτικά
Γεύματα σε ένα εμβληματικό κτήριο
Από τη βελόνα στο ράφι - μια διαδρομή γεμάτη όνειρα και δημιουργία