Μαγειρίτσα, κοκορέτσι, οβελίας: Συνταγές σίγουρης επιτυχίας από το emakedonia.gr

Τα μυστικά για τα αγαπημένα Πασχαλινά εδέσματα

- Newsroom

Μεγάλο Σάββατο σήμερα (19/4) και μετά την Πρώτη Ανάσταση, στα κοικοκυριά ξεκινούν οι προετοιμασίες για το τραπέζι της νύχτας της Ανάστασης αλλά και της Κυριακής του Πάσχα.

Η «Μακεδονία της Κυριακής» και το emakedonia.gr, συνέλεξαν για εσάς μερικές από τις καλύτερες συνταγές παραδοσιακών Πασχαλινών εδεσμάτων, με την υπογραφή κορυφαίων σεφ και μαγείρων της Ελληνικής γαστρονομίας.

mageiritsa.jpg?v=0

Μαγειρίτσα: Η σούπα μετά το Χριστός Ανέστη

Εμβλήματικό πιάτο της νύχτας του Μεγάλου Σαββάτου, για τους νηστεύσαντες επί πενήντα ημέερες είναι η πρώτη κατανάλωση ζωικής τροφής. Οι συνταγές του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και της αγαπημένης τηλεοπτικής μαγείρισας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου υπόσχονται σίγουρη επιτυχία.

kokoretsi-argiro.jpg?v=0

Κοκορέτσι: Το δημοφιλέστερο... side dish

Το κοκορέτσι έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Όσοι το αγαπούν, δεν... πολυακούνε και όσους σπεύδουν να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας ιδιαίτερα μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αποχής από την κατανάλωση κρέατος.

Εμείς, ως μέλη της κατηγορίας των οπαδών του εκλεκτού μεζέ, πιθανότατα του δημοφιλέστερου side dish της ελληνικής κουζίνας, σας παρουσιάζουμε δυο συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κοκρέτσι στη σούβλα, αλλά και κοκορέτσι στο φούρνο με όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία και γευστικό αποτέλεσμα.

pasxa-ovelias-katsiki-arni-souvla.jpg?v=0

Οβελίας, ο «σταρ» στο Πασχαλινό τραπέζι

Και φυσικά, Πάσχα χωρίς κατσικάκι ή αρνάκι, στη σούβλα ή στο φούρνο δεν γίνεται. Ο οβελίας είναι ο σταρ του Πασχαλινού τραπεζιού, όπως μικροί και μεγάλοι συμφωνούν και... ανυπομονούν. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε μαζί μας μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές της και πολλά από τα μυστικά της για πετυχημένο ψήσιμο στη σούβλα 

Loader