Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στη Σόφια: Εντυπωσίασε η σύμπραξη με μουσικούς από Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία

Παρακολούθησαν το άρτιο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα 3.000 άτομα

- Newsroom

Στο διάσημο έργο Carmina Burana συμμετέχουν πάνω από 250 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία και το κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό.

Είναι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, η Φιλαρμονική της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, η Εθνική Φιλαρμονική Χορωδία της Βουλγαρίας και τρεις σπουδαίοι λυρικοί τραγουδιστές, ένας από την κάθε χώρα, που συνευρίσκονται επί σκηνής.

Η συναυλία της περασμένης Δευτέρας στο κατάμεστο National Palace of Culture της Σόφιας, χαρακτηρίστηκε ιστορική και γεμάτη συμβολισμούς, αφού κατάφερε να μεταδώσει ένα μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των λαών, με ένα από τα πλέον εμβληματικά και συνάμα απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου.

sofia-07.jpg
sofia-31.jpg

Το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και η έμπρακτη απόδειξη του μεγέθους του αποτυπώματος που είναι ικανή να δημιουργήσει η συνένωση των δυνάμεων, ιδιαίτερα όταν ο πολιτισμός είναι ο συνεκτικός ιστός της, ήταν μία αποθέωση του «μαζί», όπως είπαν στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες.

Stading ovation από τους 3.000 παρευρισκόμενους

Τα 3.000 άτομα που παρακολούθησαν τη συναυλία, επιβράβευσαν τους συντελεστές με ιαχές και ένα καθολικό standing ovation. Ανάμεσά τους ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με τη σύζυγό του, ο αντιπρόεδρος της χώρας, η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού.

sofia-12.jpg
sofia-29.jpg

Επίσης παρόντες ήταν η πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ο μαέστρος της συναυλίας και διευθυντής της Φιλαρμονικής της Σόφιας Nayden Todorov, ήταν μέχρι τον περασμένο μήνα υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη - Σόφια: Βαλκανική Γέφυρα Πολιτισμού», που χρηματοδοτείται από τα υπουργεία Πολιτισμού Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Loader