Ζάννας Γλυκά Όπως Παλιά: Τα γλυκά που κάνουν κάθε στιγμή... γιορτή
Λαχταριστές τουλούμπες, που εμπλουτίζουν κάθε τραπέζι
Τα λευκά κρασιά που αξίζει να ανακαλύψετε
- Newsroom
Αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά μιας μοναδικής ποικιλίας της χώρας μας με παγκόσμια φήμη, του Ασύρτικου. Ήρθε όμως η στιγμή να ανακαλύψουμε μαζί με την GAIA Wines, τους δυο διαφορετικούς χαρακτήρες του, όπως αυτοί διαμορφώνονται ανάλογα με τα εδάφη που καλλιεργούνται.
Από την μία, ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, ο πολυβραβευμένος και διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος του Ασύρτικου. Γεννημένος σε ηφαιστειακά εδάφη, μεγαλωμένος στα αιωνόβια κλήματα-κουλούρες του νησιού, εμπνευσμένος από τον αιγαιοπελαγίτικο τρόπο οινοποίησης, αποκτά δυναμικό παλαίωσης στα 2 με 3 χρόνια, που τον ενισχύουν γευστικά και αναδεικνύουν τον ορυκτό χαρακτήρα και τα ώριμα και γλυκά αρώματά του. Χαρίσματα που τον κάνουν ιδανική συντροφιά για πιάτα μέτριας αρωματικής έντασης, με το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό να κυριαρχεί.
Από την άλλη, το MΟΝΟGRAPH AΣΥΡΤΙΚΟ, το αποτέλεσμα της μετανάστευσης της ποικιλίας στην Πελοπόννησο και της καλλιέργειας της στα ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη του αμπελώνα της GAIA Wines στο Κούτσι. Ένας οινικός χαρακτήρας, με κοινό μεν dna, αλλά εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτόν της Σαντορίνης. Πιο τροπικό, πληθωρικό, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, φανερώνει τον νεανικό, φιλικό και δροσερό χαρακτήρα, είτε μόνο του σαν απεριτίφ είτε παρέα με φρέσκα θαλασσινά γεύματα.
ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ και MΟΝΟGRAPH AΣΥΡΤΙΚΟ, ή αλλιώς δύο λευκά κρασιά, με «κοινό τόπο» την ποικιλία τους αλλά με μεγάλη διαφορά γεύσης και επίγευσης λόγω του τόπου που καλλιεργήθηκαν. Αξίζει να ανακαλύψετε!
Λαχταριστές τουλούμπες, που εμπλουτίζουν κάθε τραπέζι
Μία οικογενειακή παράδοση από το 1977 μέχρι και σήμερα
Η νέα καθημερινή συνήθεια της πόλης με specialty καφέδες, gourmet snacks και προσεγμένη cocktail list
Ένας προσεγμένος χώρος στην «αγκαλιά» της φύσης… για όλη την οικογένεια