Αφιέρωμα: Best of Restaurants 2025 | Ανακαλύψτε τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης (1ο μέρος)
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Τα λευκά κρασιά που αξίζει να ανακαλύψετε
Αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά μιας μοναδικής ποικιλίας της χώρας μας με παγκόσμια φήμη, του Ασύρτικου. Ήρθε όμως η στιγμή να ανακαλύψουμε μαζί με την GAIA Wines, τους δυο διαφορετικούς χαρακτήρες του, όπως αυτοί διαμορφώνονται ανάλογα με τα εδάφη που καλλιεργούνται.
Από την μία, ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, ο πολυβραβευμένος και διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος του Ασύρτικου. Γεννημένος σε ηφαιστειακά εδάφη, μεγαλωμένος στα αιωνόβια κλήματα-κουλούρες του νησιού, εμπνευσμένος από τον αιγαιοπελαγίτικο τρόπο οινοποίησης, αποκτά δυναμικό παλαίωσης στα 2 με 3 χρόνια, που τον ενισχύουν γευστικά και αναδεικνύουν τον ορυκτό χαρακτήρα και τα ώριμα και γλυκά αρώματά του. Χαρίσματα που τον κάνουν ιδανική συντροφιά για πιάτα μέτριας αρωματικής έντασης, με το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό να κυριαρχεί.
Από την άλλη, το MΟΝΟGRAPH AΣΥΡΤΙΚΟ, το αποτέλεσμα της μετανάστευσης της ποικιλίας στην Πελοπόννησο και της καλλιέργειας της στα ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη του αμπελώνα της GAIA Wines στο Κούτσι. Ένας οινικός χαρακτήρας, με κοινό μεν dna, αλλά εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτόν της Σαντορίνης. Πιο τροπικό, πληθωρικό, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, φανερώνει τον νεανικό, φιλικό και δροσερό χαρακτήρα, είτε μόνο του σαν απεριτίφ είτε παρέα με φρέσκα θαλασσινά γεύματα.
ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ και MΟΝΟGRAPH AΣΥΡΤΙΚΟ, ή αλλιώς δύο λευκά κρασιά, με «κοινό τόπο» την ποικιλία τους αλλά με μεγάλη διαφορά γεύσης και επίγευσης λόγω του τόπου που καλλιεργήθηκαν. Αξίζει να ανακαλύψετε!
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Προσωπική καθοδήγηση για μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε έναν ευχάριστο και σύγχρονο χώρο
Ένα κοινό «γλυκό» όνειρο, που πήρε σάρκα κι οστά
Ανακαλύψτε μεθυστικά αρώματα, αλλά και προϊόντα για όλη την οικογένεια