TasteAtlas: Στην κορυφή του κόσμου τα φημισμένα ροδάκινα Νάουσας
Μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα κορυφαία φρούτα και συγκεκριμένα στην 7η θέση, βρίσκονται τα μανταρίνια Χίου, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια γεύσεων TasteAtlas
Ποιες χώρες συμπληρώνουν την 20άδα
Η ελληνική κουζίνα ξεχώρισε και βραβεύτηκε ως η καλύτερη για τη σεζόν 2024-25 στα βραβεία του Taste Atlas, αφήνοντας πίσω της τα φαβορί για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο.
Εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι έδωσαν στην Ελλάδα την πρωτιά.
Μετά την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ιταλική κουζίνα, στην τρίτη η μεξικάνικη και στην τέταρτη η ισπανική.
Αναλυτικά οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο:
Μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα κορυφαία φρούτα και συγκεκριμένα στην 7η θέση, βρίσκονται τα μανταρίνια Χίου, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια γεύσεων TasteAtlas
Τα Ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν σύμφωνα με την κατάταξη είναι η Φάβα Σαντορίνης, τα Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης
Μοιράζονται την πρωτιά με τον μπακλαβά
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα