Ταλαιπωρία η μετακίνηση των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης προς το κέντρο - Πώς επηρεάζουν οι αλλαγές στις γραμμές του ΟΑΣΘ (βίντεο)

Πλέον οι Θεσσαλονικείς αναγκάζονται να κόψουν δύο εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης

Οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ για όσους μένουν στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, έχουν επιφέρει αλλαγές και κυρίως «ταλαιπωρία» στον τρόπο μετακίνησής τους προς το κέντρο της πόλης. 

Από την πλατεία Ελευθερίας πάνω στο Βαρδάρη, διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες που χρησιμοποιούν τις γραμμές, 20, 25, 27, 29, 32, 34, 35, 38 και 57 με σκοπό να μετακινηθούν στις δουλειές τους αλλά και για να κάνουν αγορές στο κέντρο. Οι αλλαγές όμως στις περισσότερες από αυτές τις γραμμές, με την έναρξη της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης και μετά, δυσκολεύουν πολλούς Θεσσαλονικείς. 

Μάλιστα και όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι πολίτες στο emakedonia.gr, τώρα πρέπει να χρησιμοποιούν είτε δύο αστικά λεωφορεία, είτε να κατεβαίνουν στην στάση «Πλατεία Ελευθερίας» και να παίρνουν το Μετρό ή ακόμα και να πηγαίνουν με τα πόδια. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να «αναγκάζονται» να κόβουν δύο εισιτήρια. 

7766c3d5-4929-4d24-97e8-701a13097c16.jfif?v=0

«Μετακινούμαι κυρίως με λεωφορείο. Για εμάς που μένουμε στα Μετέωρα δεν μας βολεύει καθόλου. Πρέπει να πάρεις δυο εισιτήρια. Είναι πολύ δύσκολα»  εξηγεί η Βασιλική, φοιτήτρια που για τις μετακινήσεις τις χρησιμοποιεί τα αστικά 35, 25 και 57.

«Ταλαιπωρία» χαρακτηρίζουν την μετακίνηση και άλλοι επιβάτες που προέρχονται από τα Δυτικά. Όπως για παράδειγμα ο Βασίλης ο οποίος δηλώνει  «Είναι λίγο άστοχο γιατί κακήν κακώς εξυπηρετούσε κεντρικά σημεία, δεν θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν το μετρό για να μετακινηθούν στο κέντρο, ειδικά για το 57 που εξυπηρετεί και νοσοκομεία».

f9213883-e363-47ba-be7a-9066ef898ccc.jfif?v=0

Ο ίδιος συνεχίζει πως για να πάει στο κέντρο αφού κατέβει απ' το 57 πηγαίνει με τα πόδια αλλά για να πάει στα Ανατολικά της πόλης θα πάρει μετρό.

«Ταλαιπωρούμαστε γιατί (η αλλαγή) μας αναγκάζει να πάρουμε μετρό για να πάμε στο κέντρο. Εγώ είμαι άνθρωπος που περπατάω αλλά πιο μεγάλες ηλικίες ταλαιπωρούνται πάρα πολύ» τονίζει επίσης επιβάτισσα.

Η Νάσια, νεαρή εργαζόμενη επιλέγει να μετακινηθεί με πατίνι αλλά και λεωφορείο. «Το μετρό δεν το χρησιμοποιώ, δεν με βολεύει και φοβάμαι»

1c1d39d9-c054-435a-bf64-77993dd1eb35.jfif?v=0

«Ζόρικη» χαρακτηρίζει την μετακίνηση και άλλη επιβάτισσα η οποία σήμερα διάλεξε να πάρει το Μετρό αφού κατέβηκε από το 57. 

Loader