Πολιτισμός: Αυτός είναι ο πρώτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος στη Δυτική Ελλάδα το 2024
Ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί - τι θα περιλαμβάνει
- Newsroom
Αντίστροφα μετρά η πραγματοποίηση της 35ης Αρχαιολογικής Συνάντησης για το Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη το 2022, που φέτος θα διεξαχθεί για ένα διήμερο (9 και 10 Μαρτίου) στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Η συνάντηση, που θα περιλαμβάνει 67 ανακοινώσεις σχετικές με την έρευνα που διεξάγεται στον Βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο ως την Καστοριά, πραγματοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ.
Η συνάντηση κατά παράδοση αποτελεί πόλο έλξης πολλών επιστημών από την Ελλάδα που μέσα από τις ανακοινώσεις τους αναφέρονται σε ευρήματα, συνθετικές εργασίες κ.α.
Τις εργασίες της θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν και μέσω Zoom.
Τη φετινή αφίσα της διοργάνωσης κοσμούν ευρήματα από την πανεπιστημιακή ανασκαφή στους Φιλίππους και συγκεκριμένα από το Νότιο Decumanus (Διαγώνιο).
Ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων
Γράφει στίχους με ημερολογιακή μορφή, εκφράζοντας τον ξεσηκωμό της φύσης και τη λυρική χαρά του
Το έθιμο «της αγριάδας» και τα «κονιάκια για του Χριστέλ' που πουνεί»
Έτσι βιώνει και αποδίδει ο Οδυσσέας Ελύτης τη Μεγάλη Παρασκευή στο «Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου», το 1984 - Θλίψη και κατάνυξη