Αφιέρωμα: Best of Restaurants 2025 | Ανακαλύψτε τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης (1ο μέρος)
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Το πεϊνιρλί, αποκτά έναν αποκλειστικά δικό του χώρο
Οι λάτρεις του πεϊνιρλί, του κλασικού ανατολίτικου – μεσογειακού εδέσματος, έχουν έναν λόγο να ενθουσιαστούν κι αυτός δεν είναι άλλος, από την έλευση του «Pinch», ενός νέου χώρου, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, αφιερωμένου αποκλειστικά στο συγκεκριμένο προϊόν. Πίσω από το νέο αυτό εγχείρημα που ετοιμάζεται να ανοίξει, μέσα στο Μάιο του 2024, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ο γνωστός Pâtissier Kωνσταντίνος Τσενικίδης, ιδιοκτήτης επίσης του αγαπημένου «FLEUR Boulangerie-Pâtisserie» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, που υπόσχεται να αναδείξει την παραδοσιακή γεύση των φημισμένων πεϊνιρλί, ενσωματώνοντας τις δικές του μοναδικές, δημιουργικές πινελιές.
Το απόλυτο comfort food της Ανατολής και της Μεσογείου, το οποίο μεταφέρεται ως ιδέα κι ως γεύση από γενιά σε γενιά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες βρίσκει, από το Μάιο, ένα ιδανικό σημείο για να εκπροσωπείται καθημερινά κι επάξια στη Θεσσαλονίκη. Τα βασικά του συστατικά, η ζύμη, το λιωμένο βούτυρο και τα φρέσκα υλικά, που μοσχομυρίζουν όσο ψήνονται, θα μπορείτε πλέον να τα δοκιμάσετε σε εκλεκτά τελικά προϊόντα, σε ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης.
Λόγω μικρασιάτικης καταγωγής, ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και λέει χαρακτηριστικά: «Είχα την τύχη, λόγω καταγωγής των παππούδων από τον Πόντο, να ακούσω από πρώτο χέρι ιστορίες γύρω από την παράδοση του πεϊνιρλί, ενός εδέσματος τόσο έντονα συνυφασμένου με την καθημερινότητά τους. Δεν είναι τυχαίο, το πόσο γρήγορα υιοθετήθηκε επίσης κι από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας».
Το «Pinch», έρχεται να αποτελέσει μία γέφυρα μεταξύ των γενεών, επαναφέροντας με σύγχρονο τρόπο, την αυθεντική γεύση που έχει συνδέσει τις καρδιές των ανθρώπων με τις συγκεκριμένες γεύσεις, με το πεϊνιρλί συγκεκριμένα που ως «γαστρονομική κληρονομιά του Πόντου», εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια κι έφτασε σήμερα να αποτελεί, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τσενεκίδη, ένα «αγαπημένο καθημερινό έδεσμα».
Τι να περιμένετε από το «Pinch»; Ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες, με την κάθε μπουκιά να αποτελεί μία «καλλιτεχνική δημιουργία», φτιαγμένη από τα πιο εκλεκτά και φρέσκα υλικά και μάλιστα σε έναν από τους πιο κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης. Το σημείο είναι ιδανικό για μία στάση, ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, ένα υπέροχο γεύμα «στο χέρι», κατά τη διάρκεια της βόλτας σας και γιατί όχι, για ένα πραγματικό πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.
Με λίγα λόγια, το «Pinch» έρχεται να ενδυναμώσει την αντίληψη ενός εναλλακτικού fast food concept, με επίκεντρο την ποιότητα και την αυθεντικότητα, τη γεύση και την άρτια τεχνική και στόχο, το να προσφέρει μία νέα οπτική στη ζύμη του πεϊνιρλί και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μετασχηματιστεί, με ξεκάθαρο σεβασμό, στην παράδοση, που κουβαλάει το αγαπημένο σας πεϊνιρλί!
Στοιχεία επικοινωνίας και social media:
Επικοινωνία
hello@pinch.gr
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Προσωπική καθοδήγηση για μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε έναν ευχάριστο και σύγχρονο χώρο
Ένα κοινό «γλυκό» όνειρο, που πήρε σάρκα κι οστά
Ανακαλύψτε μεθυστικά αρώματα, αλλά και προϊόντα για όλη την οικογένεια