Έφηβες που αγνοούνταν στο Πακιστάν έφυγαν για Νότια Κορέα ώστε να συναντήσουν τους BTS
Δύο κορίτσια, 13 και 14 ετών, χάθηκαν στις 7 Ιανουαρίου και εντοπίστηκαν στις 11 Ιανουαρίου
Οι διακινητές δελέαζαν τα νεαρά και ευάλωτα θύματά τους υποσχόμενοι προσοδοφόρες θέσεις εργασίας
Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων, βρίσκοντας τα ίχνη ενός 14χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες και τον είχαν αφήσει ετοιμοθάνατο μετά την αφαίρεση ενός νεφρού του.
Οι διακινητές δελέαζαν τα νεαρά και ευάλωτα θύματά τους υποσχόμενοι προσοδοφόρες θέσεις εργασίας, προτού αφαιρέσουν ορισμένα όργανα -κυρίως νεφρά- τα οποία πουλούσαν σε τιμές που έφθαναν έως και τις 900.000 ρουπίες (3.600 ευρώ).
«Μόνο όταν εντοπίσαμε τα ίχνη του, ανακαλύψαμε ότι μια επιχείρηση εμπορίας οργάνων βρισκόταν πίσω από την εξαφάνιση του αγοριού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρεχάν Ανζούμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στην αστυνομία της κεντροανατολικής επαρχίας Παντζάμπ.
«Το αγόρι μας είπε ότι όταν ξύπνησε ένας Άραβας βρισκόταν σε ένα φορείο δίπλα του, οπότε πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι πελάτες ήταν αλλοδαποί», τόνισε ο Ανζούμ, προσθέτοντας ότι έξι άτομα έχουν συλληφθεί.
Τα θύματα μεταφέρονταν σε ένα μυστικό εργαστήριο μεταμόσχευσης οργάνων στο Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.
Αυτού του είδους τα μυστικά εργαστήρια στο Πακιστάν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτουν τον ιατρικό εξοπλισμό ή την τεχνογνωσία που απαιτείται για μια μεταμόσχευση και ασθενείς έχουν πεθάνει εκεί από επιπλοκές στο παρελθόν.
«Είμαι ευγνώμων που η αστυνομία τον βρήκε εγκαίρως», είπε ο πατέρας του αγοριού στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λαχόρη, πρωτεύουσα της Παντζάμπ, όπου είχε εξαφανιστεί.
Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει εντοπίσει ακόμη τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στην εγχείρηση.
Το Πακιστάν απαγόρευσε την εμπορία ανθρώπινων οργάνων το 2010, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Δύο κορίτσια, 13 και 14 ετών, χάθηκαν στις 7 Ιανουαρίου και εντοπίστηκαν στις 11 Ιανουαρίου
Ο Γκουτέρες είπε πως το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει υποστεί στρέβλωση προς όφελος των πλούσιων χωρών και θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί ώστε να διασφαλιστεί μια πιο δίκαιη διανομή των πόρων
Δεκαπέντε όμηροι – δέκα Ισραηλινοί και πέντε Ταϊλανδοί—και 400 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν ήδη απελευθερωθεί