Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τη μουσική στις αίθουσες γαμήλιων τελετών
Το σουνιτικό φονταμενταλιστικό κίνημα των Ταλιμπάν θεωρεί ότι η μουσική αντίκειται προς τις διδαχές του ισλάμ
Η απεσταλμένη του οργανισμού στη χώρα συσχέτισε ευθέως το ενδεχόμενο αναγνώρισης της κυβέρνησης των Ταλιμπάν από τη διεθνή κοινότητα με την άρση των μέτρων κατά των γυναικών
- Newsroom
Όσο υπάρχουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στις γυναίκες στο Αφγανιστάν, είναι "σχεδόν αδύνατον" η κυβέρνηση των Ταλιμπάν να αναγνωριστεί από μέλη της διεθνούς κοινότητας, εκτίμησε σήμερα η απεσταλμένη του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.
"Στις συζητήσεις μου με τις de facto αρχές, είμαι πολύ σαφής στο θέμα των εμποδίων που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες με τα διατάγματα και τους περιορισμούς που εφαρμόζουν, κυρίως κατά των γυναικών και των κοριτσιών", δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρόζα Οτουνμπάγιεβα, επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).
"Οι Ταλιμπάν ζητούν να αναγνωριστούν από τον ΟΗΕ και τα μέλη του αλλά, ταυτόχρονα, ενεργούν κατά των βασικών αξιών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών", υπογράμμισε.
Επομένως "τους είπαμε ότι όσο ισχύουν αυτά τα διατάγματα, είναι σχεδόν αδύνατο η κυβέρνησή τους να αναγνωριστεί από μέλη της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε.
Τα μέτρα αυτά κατά των γυναικών, που είναι επίσης "πολύ αντιδημοφιλή στον αφγανικό λαό", τους "στοιχίζουν ταυτόχρονα τη νομιμότητά τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκαλώντας παράλληλα δεινά στον μισό πληθυσμό και ζημία στην οικονομία", δήλωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν αναγνωρίζεται από καμιά χώρα και κανέναν διεθνή οργανισμό.
Το σουνιτικό φονταμενταλιστικό κίνημα των Ταλιμπάν θεωρεί ότι η μουσική αντίκειται προς τις διδαχές του ισλάμ
Οι Ταλιμπάν έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα των γυναικών από τον Αύγουστο του 2021 που ανέλαβαν την εξουσία
Εννέα εκτελέσεις έχουν γίνει με ενέσιμες θανατηφόρες χημικές ουσίες, δύο με πρόκληση ασφυξίας λόγω εισπνοής αζώτου και δύο από εκτελεστικά αποσπάσματα στη Νότια Καρολίνα
Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια και οι περικοπές των ΗΠΑ «πονοκεφαλιάζουν» τους ειδικούς - Έκκληση να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 9 δισ. δολάρια προκειμένου «να σωθούν τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ζωές από το 2026 ως το 2030»