Λέσβος: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα σεισμόπληκτα κτίρια - «Κίτρινα» τα 9 από τα 46 που ελέγχθηκαν στο Μόλυβο
Θα συνεχιστούν και σήμερα οι αυτοψίες των μηχανικών στα χωριά της βόρειας Λέσβου, σύμφωνα με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους
Έντονα αισθητός σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στα χωριά της βόρειας Λέσβου έγινε ο σεισμός με επίκεντρο στην περιοχή του Λεπετύμνου σήμερα Τρίτη στις 10 παρά 20 το πρωί.
Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανάλογη των δυο μεγάλων πρώτων σεισμών της περασμένης Παρασκευής 7 Ιανουαρίου.
Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με τις ίδιες πρώτες μετρήσεις του ήταν πέντε χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά του Μολύβου και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους. Μετά το τέλος της σεισμικής δόνησης υπήρξε θόρυβος από πέτρες και βράχους που έπεσαν από το βουνό σύμφωνα με ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρίσκεται στο νησί.
Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία στη Λέσβο εξελίσσεται ομαλά.
Θα συνεχιστούν και σήμερα οι αυτοψίες των μηχανικών στα χωριά της βόρειας Λέσβου, σύμφωνα με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 33 μετασεισμοί
Το ρήγμα της Αγίας Παρασκευής είχε δώσει το 1867 μεγάλο σεισμό
Όπως τόνισε «δεν έχουμε συλλέξει ακόμη όλα τα δεδομένα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα»
Έως και το βράδυ της Τρίτης από τα 109 σπίτια που ελέγχθηκαν, τα 19 βρέθηκαν ότι χρειάζονται επισκευή και χαρακτηρίσθηκαν «κίτρινα»
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευ. Λέκκα