Λέσβος: Μικρές ζημιές από το σεισμό σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη
Το φως της ημέρας αποκάλυψε τα σημάδια του Εγκέλαδου
Το ρήγμα της Αγίας Παρασκευής είχε δώσει το 1867 μεγάλο σεισμό
Δεκάδες σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχει προκαλέσει στη βόρεια Λέσβο η σεισμική διεργασία που ξεκίνησε σήμερα στις 4 τα χαράματα με το σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Εκτός από τις κατολισθήσεις βράχων από τα γύρω βουνά στο οδικό δίκτυο της περιοχής άρχισαν να αναφέρονται ζημιές σε σπίτια. Και συγκεκριμένα στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος καθώς και στην Αγία Παρασκευή. Επίσης έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη και στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκεύης στο Μόλυβο.
Για μικροζημιές σε σπίτια και πτώσεις βράχων, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου
Η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για την σεισμική δραστηριότητα στη Λέσβο: «Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από τις 4.00 το πρωί και συνεχίζεται έχοντας δώσει μέχρι τώρα δύο σεισμούς της τάξης των 5R και αρκετούς μικρότερους. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές σε 3 οικίες στον Μόλυβο και 2 στην Πελόπη και πτώσεις βράχων στην Επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο που απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση μηχανήματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο».
Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη
Το φως της ημέρας αποκάλυψε τα σημάδια του Εγκέλαδου
Μετά τις σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις και υλικές ζημιές
Η καταγγελία ήταν για κύκλωμα πορνείας που οργάνωνε πάρτι οργίων με την συμμετοχή μιας ανήλικης
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευ. Λέκκα
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 28 χλμ. βόρεια του Σιγριού στη Λέσβου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.