Αφιέρωμα: Best of Restaurants 2025 | Ανακαλύψτε τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης (2ο μέρος)

Μία πόλη που υμνεί εδώ και χρόνια την γαστρονομία

Θεσσαλονίκη! Μία πόλη που υμνεί εδώ και χρόνια την γαστρονομία. Μία κουζίνα που θέτει στο επίκεντρο τη γεύση και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών. Στην Θεσσαλονίκη, θα συναντήσετε εστιατόρια που έχουν ως κοινή τους συνισταμένη την «αλήθεια» των γεύσεων και που τηρούν υψηλά standards δημιουργικότητας, ποιότητας, αισθητικής και service.

Σε αυτό το αφιέρωμα, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε και να σας σκιαγραφήσουμε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης μας, για fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες.

Πάμε να τα γνωρίσουμε μαζί...(2ο μέρος)

Το Κόκκινο Σπίτι

kokkino-spiti-3.jpg?v=0

Λίγα μέτρα από την κεντρική στάση Αγίας Σοφίας του Μετρό, το εμβληματικό κτίριο -τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, το Κόκκινο Σπίτι, αποκτά μια νέα αξία στο ισόγειό του, ως ένα αστικό μεζεδοπωλείο Θεσσαλονικιώτικων γεύσεων και ως τόπος συνάντησης.

Σ’ αυτό μπορούν όλοι να ξαναθυμηθούν και να απολαύσουν αντιπροσωπευτική αστική κουζίνα της πόλης κι όλων των εθνών που την κατοίκησαν, όπως διαμορφώθηκε στα βάθη του χρόνου. Ελληνική, τουρκική, εβραϊκή, αρμένικη, κωνσταντινουπολίτικη, σμυρναίικη, ποντιακή, σλαβική, ευρωπαϊκή.

Ο χώρος, αντάξιος ενός ιστορικού νεοκλασικού*, είναι άνετος, με τα τραπέζια σε απόσταση το ένα από το άλλο, και σε συνδυασμό και με την ευρύτητα του έξω χώρου της πλατείας Αγίας Σοφίας δημιουργεί μια όμορφη διάθεση και προδιαθέτει ευχάριστα για αυτά που θα ακολουθήσουν. Από τα μεγάλα παράθυρα οι πελάτες απολαμβάνοντας τις γεύσεις παρακολουθούν τη ζωή και την κίνηση στη νέα “καρδιά” της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Σοφίας 31, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 225577

Γιαλός

2-ckEma.jpg?v=0

Από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια θαλασσινών στην περιοχή της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης, ο «Γιαλός», κάτω ακριβώς από τη παραλιακή Νικολάου Πλαστήρα και κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, προσφέρει εκ πρώτης όψεως, ό,τι και τα περισσότερα από τα παραθαλάσσια εστιατόρια της περιοχής.

Κι όμως, υπάρχει κάτι που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό. Πέρα από τη μαγευτική τοποθεσία, με θέα στο Θερμαϊκό, τις βάρκες και τους γλάρους, λειτουργεί με βάση μία «συνταγή», που σε βάθος χρόνων έχει αποτελέσει το δικό του success tip: δεν είναι άλλη από τη διαρκή προσωπική ενασχόληση των ιδιοκτητών του, Μπάμπη Αρβανιτόπουλου κι Αλέξη Πεχλιβανίδη σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης, από την καθαριότητα, μέχρι τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την πορεία της.

Έχοντας πλέον δίπλα τους και τα παιδιά τους κι ως Chef το Στέφανο Καταφυγιώτη, δίνουν καθημερινά το παράδειγμα του πώς η αγάπη, οι σταθερές, μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις και η εστίαση πρωτίστως στην ποιότητα, μπορούν να εξασφαλίσουν μία πορεία δέκα εννέα ετών μέχρι σήμερα, που μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς (Μικρό Έμβολο)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 442121 

Βράχος

7-zLCWQ.jpg?v=0

Έχει ήλιο και ένα δροσερό αεράκι παντρεμένο με την αλμύρα της θάλασσας σε προσκαλεί σε μία όμορφη εξόρμηση για ούζο, τσίπουρο, κρασί, ψάρια, θαλασσινά και νόστιμους ψαρομεζέδες. Ο προορισμός είναι ένας και λέγεται «Βράχος». Στην περιοχής της Κρήνης, πάνω σε έναν βράχο με τρεις όμορφες διαδοχικές βεράντες πάνω στη θάλασσα και με βουκαμβίλιες να ομορφαίνουν το σκηνικό, θα βρεις αυτό το ιστορικό και αγαπημένο από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, εστιατόριο.

Ήταν το 1932 όταν ο προπάππους της οικογένειας Χριστοδούλου ήρθε πρόσφυγας από τη Σμύρνη κι άνοιξε στο σημείο -που αγάπησε με την πρώτη ματιά- το πρώτο καφεζυθεστιατόριο που σέρβιρε τις ολόφρεσκες γεύσεις του Θερμαϊκού. Ύστερα τα χρόνια πέρασαν και πλέον στον «Βράχο» η διάδοχη κατάσταση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί ακόμα το ύφος, την ποιότητα, τις συνταγές από τη Σμύρνη και τη νοστιμιά τους αναλλοίωτα.

Με πολύχρονη πείρα στα ψάρια και τα θαλασσινά, η οικογένεια Χριστοδούλου ξέρει να επιλέγει τα καλύτερα της ελληνικής θάλασσας και της ελληνικής γης, προκειμένου να σερβίρει παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις αξεπέραστης νοστιμιάς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 2, Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447991

Classico Bistro

classico-bistro-1.jpg?v=0

«Classico Bistro»… το όνομα του, δεν θα μπορούσε να αποδώσει πιο ορθά, την πραγματική φυσιογνωμία του προσεγμένου αυτού χώρου γαστρονομίας και οινογνωσίας που, από το καλοκαίρι του 2022, οπότε και πήρε τη σημερινή του μορφή, επικεντρώνεται πιστά, στη φιλοσοφία του κρασιού και του φαγητού.

Το «Classico Bistro», ήταν από τους χώρους γαστρονομίας της πόλης, που πρωτοάνοιξαν τις πόρτες τους, λίγο πριν το Φεβρουάριο του 2020 και που, λόγω της πανδημίας, ξεκίνησαν κανονικά τη λειτουργία τους πια, το ίδιο καλοκαίρι. Δημιουργήθηκε από προσωπικό μεράκι δύο αδερφών, του Χρήστου και του Στάθη Παπαδόπουλου, πιστοποιημένων Sommelier, που ήθελαν να δημιουργήσουν έναν οινογαστρονομικό προορισμό στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτούς που τους «μάγευαν», όταν ήταν μικροί, κατά τα οικογενειακά τους ταξίδια.

Σε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που αντικατοπτρίζει την αγάπη τους για το καλό φαγητό και το κρασί και σε έναν χώρο ντυμένο με ξύλο και σε γκρι και χρυσά χρώματα, θα νιώσετε σαν στο σαλόνι του σπιτιού σας και θα απολαύσετε ποιοτικά κρασιά και νόστιμο φαγητό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 421699

Mare e Monti

mare-e-monti1.jpg?v=0

Το «Mare e Monti» είναι ένα εστιατόριο στο Πανόραμα, όπου αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε. Γιατί; Επειδή στο μενού του θα βρείτε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και συνταγές που έρχονται απευθείας από τη γειτονική χώρα. Στον όμορφο, ζεστό χώρο του εστιατορίου, όλα παρασκευάζονται και σερβίρονται όπως ακριβώς σε μία αυθεντική, παραδοσιακή, ιταλική trattoria, αφού ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, κατάγεται από την Κάτω Ιταλία.

Το «Mare e Monti», δεν είναι καινούριο στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, ούτε άγνωστο στους περισσότερους. Η φήμη του, άλλωστε, είχε εξαπλωθεί ήδη από τη δεκαετία του ’90, όταν ο ιδιοκτήτης του, Pasquale Lembo, γέννημα θρέμμα της Κάτω Ιταλίας –που πρωτοήρθε στη Θεσσαλονίκη το 1993- ίδρυσε, το 1998, το πρώτο εστιατόριο στο Πανόραμα, για να ανοίξει στη συνέχεια, από το 2001 έως το 2006 αυτό στην Καλαποθάκη κι από το 2008 μέχρι το 2012, το «Mare e Monti» στη Μονή Λαζαριστών.

Είναι ένα καθαρά ιταλικό εστιατόριο, μία «trattoria», όπως λέγονται τα εστιατόρια με καλό, παραδοσιακό ιταλικό φαγητό κι ένα μενού, που σας ταξιδεύει σε κάθε είδους γεύση, από κρεατικά κι εκλεκτά θαλασσινά, μέχρι δροσερές σαλάτες κι ορεκτικά, που θα σας μείνουν αξέχαστα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 13, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 343344

Φύτρα

fytra4.jpg?v=0

Σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο, στο νούμερο 10 της οδού Ανδριανουπόλεως, στη Χαριλάου, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, η «Φύτρα», ένα resto που έγινε γνωστό τόσο γρήγορα, όσο λίγα στις εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης περιοχές. Ανοίγοντάς το, ο Chef Γιώργος Αντωνιάδης έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο, δημιουργώντας το χώρο που πάντα ήθελε, ώστε να αφήσει το δικό του μαγειρικό στίγμα, στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Η «Φύτρα», είναι ένας χώρος που χτίστηκε με αφοσίωση και σκληρή, προσωπική κι ομαδική δουλειά, με μεράκι και ειλικρίνεια απέναντι στους πελάτες κι ένας απόλυτα value for money προορισμός, που έγινε αγαπητός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Το καλό και προσεγμένο, με άποψη φαγητό, η άψογη και φιλική εξυπηρέτηση, η ταπεινότητα των ανθρώπων της και φυσικά, ο φροντισμένος σε όλα χώρος του εστιατορίου, το έχουν κατατάξει στα κορυφαία της Θεσσαλονίκης και το έχουν κάνει γνωστό, στους απανταχού καλοφαγάδες, από τους foodies, που το επισκέπτονται από την πρώτη στιγμή, μέχρι τους περιοίκους, που έχουν την τύχη να έχουν ένα τόσο καλό εστιατόριο δίπλα τους! Παρόλο που δε βρίσκεται στο κέντρο, όπου ανθίζουν συνήθως εστιατόρια του βεληνεκούς της, η «Φύτρα», έγινε πολύ σύντομα σημείο αναφοράς, για απολαυστικές γευστικές συναντήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 318747

Μπαχτσές

mpachtses4.jpg?v=0

Ο «Μπαχτσές», είναι ρετρό. Μιλάμε για το όμορφο - λίγο σαν να βγήκε από άλλη εποχή - εστιατόριο στο νούμερο 211 της Βασιλίσσης Όλγας, που από το 2014 προσφέρει μία εμπειρία μοναδική, από κάθε άποψη. Είτε εστιάσει κανείς στην είσοδό του, είτε στον εσωτερικό του χώρο, με το vintage μωσαϊκό, τα ξύλινα τραπέζια σαν σε κουτούκι και τις διαφημίσεις εποχής, είτε στην αυλή – έκπληξη στο πίσω μέρος είτε, φυσικά, στο πεντανόστιμο φαγητό και τις χορταστικές μερίδες του, που χορταίνει τόσο το μάτι, όσο και το στομάχι και κάθε άλλη αίσθηση! Πλέον, υπό νέα διεύθυνση, ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα πανιά του, με μικρές πινελιές, που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το μενού!

Μπαίνοντας στον «Μπαχτσέ», η έκπληξη είναι σίγουρα ένα πρωταρχικό στοιχείο κάθε αντίδρασης. Είναι ένας πραγματικός «θησαυρός» για πολλούς, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βασιλίσσης Όλγας, που τον γνωρίζουν και τον προτιμούν σταθερά, πολλοί λάτρεις της κρεατοφαγίας, από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος συνδέει την παλιά εποχή με το παρόν κι οδηγεί στο μέλλον, μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων, διακοσμητικών στοιχείων, μυρωδιών και συνταγών, που γίνονται όλο και καλύτερες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 211
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 427339

Κιούπια Λαδάδικα

kioupia-ladadika3.jpg?v=0

Στην καρδιά της πόλης, μία ανάσα από την πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Μοριχόβου των ιστορικών Λαδάδικων, λειτουργεί από το 1991 το εστιατόριο «Κιούπια Λαδάδικα».

Ιδανικός προορισμός για επισκέπτες κάθε ηλικίας, για παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και για όσους αναζητούν έναν φροντισμένο χώρο για τα επαγγελματικά τους γεύματα, είναι ένας τόπος όπου η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, συναντά την υψηλή ποιότητα στην κουζίνα.

Μία εκλεκτή ποικιλία από μεζέδες, από πιάτα με κρέας, με φρέσκα ψάρια ή θαλασσινά και πολλές άλλες προτάσεις συνθέτουν καθημερινά το μενού, ενώ τα βράδια, τα γεύματα συνοδεύει ζωντανή ελληνική μουσική, δίνοντας το δικό της τόνο στην αίσθηση της παράδοσης στο χώρο.

Τα «Κιούπια Λαδάδικα» άνοιξαν το 1991 στην όμορφη πλατεία Μοριχόβου, στην ιστορική περιοχή των Λαδάδικων – σε απόσταση μόλις 5’ από την πλατεία Αριστοτέλους – και μέχρι σήμερα, παραμένουν ατόφια σε ποιότητα και σε κάθε υπηρεσία που προσφέρουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553239

Κιτς και σ’ έφαγα

kits-kai-s-efagha2.jpg?v=0

Το «Κιτς και σ’ έφαγα» έχει πλέον γίνει ένα πολύ γνωστό όνομα στη Θεσσαλονίκη. Το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, που φέτος κλείνει τα 11 χρόνια ζωής, έχει συγκινήσει πολλούς γευστικούς κάλυκες όλα αυτά τα χρόνια κι όχι αδίκως ή τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα σημεία της Ολύμπου, με μία κουζίνα πραγματικά ξεχωριστή, που το έχει καθιερώσει τόσο ως στέκι, όσο κι ως προορισμό για πολλούς επισκέπτες της πόλης, επώνυμους και μη. Εναλλακτικό, προσωποκεντρικό, καθόλου στημένο, αλλά απόλυτα χαλαρό, γεμάτο χρώμα και με ένα μενού που θα σας συνεπάρει, γι’ αυτό κι εμείς είμαστε εδώ, για να σας μυήσουμε λίγο καλύτερα.

Το «Κιτς και σ’ έφαγα» άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Φεβρουαρίου του 2014, στο νούμερο 89 της Ολύμπου. Οι ιδιοκτήτριές του, Ελένη Τοδούλου και Μαρία Φάλλια, προσανατολίστηκαν επιτηδευμένα στην κιτς διακόσμηση κι επισφράγισαν κι επίσημα την ιδέα τους, σε συνεργασία με αρχιτέκτονα, η οποία ανέλαβε τις απαραίτητες πινελιές.

Η βασική φιλοσοφία του «Κιτς και σ’ έφαγα», κινείται γύρω από βασικές αρχές όπως η εντοπιότητα και η εποχικότητα των υλικών, η βιωσιμότητα, το μικρό αλλά πολύ περιεκτικό μενού και τα φυσικά και βιολογικά κρασιά στην κάβα, που έχει στηθεί με την επιμέλεια της Οινοποιού Χλόης Χατζηβαρύτη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολύμπου 89, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 519191

Λιμανάκι

limanaki1.jpg?v=0

Το Ουζάδικον «Το Λιμανάκι», που άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου του 2024, φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι και με σκοπό να συνδυάσει την παράδοση με μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, αποτελώντας σημείο συνάντησης, για όλους! Στη Λεωφόρο Νίκης, την Παλιά Παραλία, σε έναν φωτεινό χώρο και με άπλετη θέα στη θάλασσα, σχεδόν στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, θα βρείτε μία ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, αλλά κι επιλογές σε κρεατικά, που θα καλύψουν κάθε σας προτίμηση.

Από τα μικρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο γαύρος, η κουτσομούρα, μέχρι τα μεγάλα, όπως το φαγκρί, η τσιπούρα ή το λαβράκι, ό,τι δοκιμάσετε, θα φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σας.

Πόσοι γνωρίζουμε, την ιστορία πίσω από κάθε κτήριο της Λεωφόρου Νίκης; Μπαίνοντας στο «Λιμανάκι», όχι μόνο θα γευτείτε κάποιες από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, αλλά θα μάθετε και για την εμπορική και ιστορική σημασία του σημείου, όπου το 19ο αιώνα λειτουργούσε η σκεπαστή ψαραγορά της πόλης και στη συνέχεια, τον 20ο αιώνα, δύο από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία της: το «Splendid» και το «Mediterrane». Ο ίδιος ο χαρακτήρας του χώρου, θα κερδίσει όλες τις αισθήσεις σας! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 9, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228461

Μέθη Bistro & Wine Bar

methi-bistro-wine-bar1.jpg?v=0

Ο κόσμος του κρασιού είναι υπέροχος και συνεχώς διευρύνεται, με το ταξίδι σε αυτόν να παραμένει διαχρονικά συναρπαστικό. Τόσες πολλές οι ποικιλίες, τα είδη, οι μέθοδοι παραγωγής του, που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για… εξερεύνηση. Για το ταξίδι στον κόσμο του κρασιού όμως χρειάζεται κανείς έναν γνώστη για να τον μυήσει στα οινικά αυτά «μονοπάτια».

Στο wine bar «Μέθη» έχουν πετύχει ακριβώς αυτό. Να σας ξεναγήσουν σε αυτόν τον όμορφο και πολλά υποσχόμενο κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια και την πολύχρονη γνώση τους, με πολλά και ξεχωριστά κρασιά, αλλά και πιάτα ταιριαστά, ώστε να αναδεικνύουν όλη τη μαγεία του κρασιού που τα συνοδεύει.

Πώς ξεκίνησε όμως να υπάρχει η «Μέθη»; Ποιο ήταν το δικό της ταξίδι μέσα στο χρόνο και πώς έφτασε να είναι ένα από τα πρώτα wine bar της Θεσσαλονίκης, που κατάφερε να πείσει και να κερδίσει το απαιτητικό της κοινό; Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Οδός Δελφών

odos-delfon2.jpg?v=0

Η «Οδός Δελφών» είναι ένα χώρος διαφορετικός, ένα πραγματικό στολίδι στον ομώνυμο δρόμο της κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης, ακριβώς στη συμβολή του με την οδό Παρασκευοπούλου. Έχοντας ξεκινήσει, το Μάρτιο του 2013, ως wine bar με επιλεγμένα κρύα και ζεστά πιάτα, έφτασε σταδιακά, χάρη στην αγάπη του κόσμου, να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο εστιατόριο, με μία ιδιαίτερα ενημερωμένη κάβα και μία ευρεία γκάμα γευστικών προτάσεων, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Με τη νέα σεζόν να κυλά ήδη, σας περιμένει το νέο μενού του, με προτάσεις που θα σας εντυπωσιάσουν!

Το wine bar restaurant «Oδός Δελφών», φτιάχτηκε με όραμα και φιλοσοφία να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του, σε έναν ζεστό κι όμορφο χώρο της περιοχής, από την οποία πήρε και το όνομά του.

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην εστίαση, οι ιδιοκτήτες του «Οδός Δελφών» το δημιούργησαν με αγάπη και γνώμονα το να περνούν πρώτα οι ίδιοι καλά και να προσαρμόζουν το χώρο τους, σε ό,τι αρέσει και ταιριάζει στους ίδιους και το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος όπου η ποιότητα είναι εξασφαλισμένη και που οι πελάτες εμπιστεύονται απόλυτα. Η επηρεασμένη από ταξίδια στο εξωτερικό διακόσμηση -υπεύθυνος για την οποία είναι ο αρχιτέκτονας μηχανικός Νίκος Μίκος- θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 843194

Aelios Petra

aelios-petra1.jpg?v=0

Με όνομα εμπνευσμένο από τη θεά του Ήλιου και την πέτρα από την οποία είναι φτιαγμένο όλο το κτήριο του εστιατορίου – που «λούζεται» από φως – το «Aelios Petra», στο Χορτιάτη, είναι ένας χώρος που αφήνει έκπληκτο όποιον το επισκεφτεί. Από την υπέροχη θέα μέχρι τα εξαιρετικά του πιάτα που, βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, περιλαμβάνουν μία πιο gourmet παρουσίασή της, με νόστιμα κυνήγια, ζουμερές κοπές, λαχταριστές σαλάτες κι επιδόρπια, με συνέπεια το «Aelios Petra» να είναι το καλύτερο μέρος, για τους λάτρεις του καλού φαγητού, της φύσης κι όχι μόνο!

Απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας με μία θέα μαγευτική, που βλέπει σε όλη την πόλη, το Θερμαϊκό Κόλπο και τον Όλυμπο στο βάθος, περιτριγυρισμένοι από την ομορφιά του βουνού, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Λίγες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν, εκτός πόλης, για γεύματα σε ένα μέρος με άπλετη θέα στη Θεσσαλονίκη από ψηλά και γι’ αυτό, η «Aelios Petra» αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσετε για να φτάσετε ως εδώ.

Στη Β’ Πάροδο Ανεμόμυλων, στον όμορφο Χορτιάτη, στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Παλίτζια, θα γευματίσετε σε ένα υπέροχο μέρος, ένα πετρόκτιστο σαλέ, που φτιάχτηκε εκ του μηδενός σε μία έκταση αρκετών στρεμμάτων και που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 250 άτομα μέσα κι άλλα τόσα, στον εξωτερικό χώρο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης
Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 358880, 6979986660, 6972855595

Στέκι Steak House

steki-steak-house2.jpg?v=0

Στο νούμερο 9 της Παύλου Μελά, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε ένα γαστρονομικό χώρο από τους λίγους ένα πραγματικό «στέκι» ή «ναό», όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους, της κρεατοφαγίας, το «Στέκι Steak House».

Το μπριζολάδικο αυτό –έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 10 «κρυμμένα διαμάντια» της χώρας σε επίπεδο γαστρονομίας – θα το βρείτε σε ένα όμορφο σημείο της περιοχής και θα φύγετε έχοντας δοκιμάσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές, καλοφτιαγμένες συνταγές σε κοπές, χειροποίητα κρεατικά κι άλλες προτάσεις, το κρασί της αρεσκείας σας -από μία λίστα πάνω από 150 ετικετών- και την αγαπημένη σας μπύρα, διαλέγοντας μεταξύ 40 διαφορετικών επιλογών.

Το «Στέκι Steak House» ξεχωρίζει, πάνω από όλα, για την ποιότητά των κρεάτων του. Τα τέσσερα αδέλφια, Κωνσταντίνος κι Απόστολος κι Ευγενία και Μαρία – Λάουρα και οι γονείς, Αναστασία και Ιωάννης, έχουν μετατρέψει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μία πρώην οικογενειακή ταβέρνα -που λειτουργεί από το 1995 - σε ένα χώρο μοναδικών γεύσεων, ένα κρεατάδικο, που φημίζεται για το T-bone και τις ιαπωνικές κοπές του, αλλά και για το πραγματικά εντυπωσιακό, χειροποίητο μπιφτέκι τους 1.200 γραμμαρίων, από 100% μοσχαρίσιο κιμά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23290 65051

Loader