Session Fitness: Εξατομικευμένη προπόνηση και αθλητική βελτίωση
Προσωπική καθοδήγηση για μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε έναν ευχάριστο και σύγχρονο χώρο
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Θεσσαλονίκη! Μία πόλη που υμνεί εδώ και χρόνια την γαστρονομία. Μία κουζίνα που θέτει στο επίκεντρο τη γεύση και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών. Στην Θεσσαλονίκη, θα συναντήσετε εστιατόρια που έχουν ως κοινή τους συνισταμένη την «αλήθεια» των γεύσεων και που τηρούν υψηλά standards δημιουργικότητας, ποιότητας, αισθητικής και service.
Σε αυτό το αφιέρωμα, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε και να σας σκιαγραφήσουμε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης μας, για fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες.
Πάμε να τα γνωρίσουμε μαζί...(1ο μέρος)
Ήταν καλοκαίρι, και συγκεκριμένα το 2018 στην Χαλκιδική, όταν δύο άνθρωποι, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, συναντήθηκαν, συζήτησαν και οραματίστηκαν για πρώτη φορά την ιδέα πίσω από το «Μαμαλούκα». Το όραμα του Μαρίνου Σαμαρίτη και του Δημήτρη Κουκουρίκη ήταν να δημιουργήσουν έναν μοναδικό χώρο εστίασης που θα ταυτιζόταν με μια και μόνο φράση. «Φαγητό για την ψυχή». Όπως και έγινε, και πλέον η επταμελής ομάδα των δύο εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, μπορεί περήφανα να αναγνωρίζει την επιτυχία της κάτω από ένα όνομα διόλου τυχαίο.
Αναμφισβήτητα ένα success story της πόλης και της Χαλκιδικής - το πρώτο μαγαζί, στο νούμερο 3 της Ίωνος Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη, με θέα στο λιμάνι, άνοιξε το φθινόπωρο του 2018 και το δεύτερο, στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, δίπλα στο κύμα, με το ανάλογο μενού, άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 – το «Μαμαλούκα» γράφει πλέον τη δική του μεγάλη ιστορία στο γαστρονομικό χάρτη της βόρειας Ελλάδας.
Ο αρχικός στόχος πέτυχε και το φαγητό στους χώρους του έγινε αφορμή για συναντήσεις, επαγγελματικά γεύματα, στιγμές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας. Μαζί με αυτά και μία ολοκληρωμένη διασκέδαση, που υποστηρίζει απόλυτα την κεντρική φιλοσοφία της επιχείρησης: την παρουσίαση της ελληνικής κουζίνας με μοντέρνο τρόπο, με μενού που αλλάζει μέσα στο χρόνο και κεντρική φιλοσοφία το «μοίρασμα» της εμπειρίας, όπως ακριβώς και γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555223
Παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές, πιάτα και γεύσεις που δημιουργούνται με μοναδικά μεσογειακά υλικά, μυρωδικά και μπαχάρια που αντικατοπτρίζουν την απόλυτη αγάπη και σεβασμό στο φαγητό: αυτό είναι το εστιατόριο «Kritikos Port», που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, το 2020.
Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση στην ψαροφαγία, που η οικογένεια Κρητικός υποστηρίζει εδώ και 47 χρόνια – από το 1977, οπότε κι άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στην Ουρανούπολη – το «Kritikos Port» ξεχωρίζει, για τη μοναδική του θέα στη θάλασσα, τον ηλιόλουστο χώρο του και την υπογεγραμμένη ποιότητα υπηρεσιών, σε κάθε τομέα.
Από τη δεκαετία του ’70, τα διάσημα εστιατόρια «Kritikos», προσφέρουν μεγαλοπρέπεια, σε ό,τι συνταγή βγαίνει στο τραπέζι σας. Η άψογη εξυπηρέτηση και η απόλυτη ποιότητα των υπηρεσιών τους στο σύνολό τους, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου κι έχουν εξασφαλίσει στην επιχείρηση, βραβεύσεις από διεθνείς γαστρονομικούς οίκους, που αναγνώρισαν την αγάπη των ανθρώπων του, για το καλό φαγητό. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222199
Το «Salonika Restaurant & Bar», είναι το γαστρονομικό επίκεντρο του «Makedonia Palace», ο «γαστρονομικός παράδεισος» του ξενοδοχείου, όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες το αποκαλούν. Εδώ, οι γεύσεις της Ελλάδας ζωντανεύουν σε κάθε πιάτο, συνθέτοντας έναν «ύμνο» γεύσεων, όπου τα φρέσκα υλικά και συνταγές αιώνων, συνδυάζονται άψογα, για να δημιουργήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, από το ξεκίνημα του πρωινού στις 7 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.
Με απλά κι αυθεντικά πιάτα, φτιαγμένα με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση, το «Salonika Restaurant» είναι το επίκεντρο της αυθεντικής ελληνικής γαστρονομίας και μεταφέρει τους επισκέπτες του «Makedonia Paalace», σε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία φιλοξενίας, αντάξια του πεντάστερου ξενοδοχείου. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα εστιατόριο βραβευμένο με δύο διαδοχικούς Χρυσούς Σκούφους, το 2020 και το 2021, ως το κορυφαίο εστιατόριο της πόλης, αλλά και με την αντίστοιχη διάκριση από τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας το 2022.
Στον φιλόξενης ατμόσφαιρας χώρο του, προσφέρεται μία αξέχαστη γευστική εμπειρία, που καλύπτει τόσο φρέσκα θαλασσινά, όσο κι εκλεκτά πιάτα με κρέας και ποικιλία ορεκτικών, που θα σας μεταφέρουν στις γεύσεις της Ελλάδας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Makedonia Palace Hotel, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 897176
Όταν άνοιξε ξανά το «Όλυμπος Νάουσα», μέσα στο 2022, στο εντυπωσιακό διατηρητέο κτήριο όπου και λειτουργούσε εξ’ αρχής - στο νούμερο 5 της Λεωφόρου Νίκης, με θέα στα νερά του Θερμαϊκού - άνοιγε τις πόρτες του ξανά, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα, στον εκλεπτυσμένο και σεβόμενο την ιστορία χώρο, όπου αναβιώνεται η λάμψη μιας άλλης εποχής, συχνάζουν νέοι πελάτες της πόλης κι άλλων περιοχών της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κάποιοι από τους παλιούς εκείνους πελάτες, που το τιμούσαν σταθερά στα χρόνια της δόξας του – χρόνια κατά τα οποία υποδέχθηκε προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία - κι αρκετοί, που μπορεί να το επισκέφθηκαν έστω μία φορά και που τώρα, ξαναζούν την ανάμνηση.
Μέσα από το μενού του, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τόσο παλιές συνταγές φερμένες στο σήμερα, όσο και νέες προτάσεις του διακεκριμένου Executive Chef, Δημήτρη Τασιούλα, που καλύπτουν όλη τη γκάμα της αστικής κουζίνας της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, με τις ρίζες της κουζίνας του να απλώνονται στις κουζίνες των Εβραίων, των Σλάβων, των Οθωμανών, των Σμυρνιών και του Πόντου, φιλοδοξεί στο να «αποδομεί και να επανασυνθέτει» τη γαστρονομική παράδοση του τόπου, σε μία σύγχρονη πρόταση. Με τα υλικά και τις τεχνικές του, ένα κομμάτι της ιστορίας του μέλλοντος, έρχεται στις επιθυμίες του σήμερα, με τα ελληνικά προϊόντα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 5, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 404040, 2310 275715
Η «Mazu», είναι κινέζικη θεότητα της θάλασσας, των ναυτικών και των ψαράδων, προστάτιδα των ταξιδιωτών και φύλακας των υδάτων και στη Θεσσαλονίκη το «Μazu Bar Restaurant» λειτουργεί, τα τελευταία χρόνια, ως ένας χώρος που ενσαρκώνει, θα έλεγε κανείς, τα στοιχεία του μύθου, επιλέγοντας μάλιστα το πιο κατάλληλο σημείο. Στο νούμερο 7 της Λεωφόρου Νίκης, όπου η θάλασσα ξανοίγεται προς τον ορίζοντα, με θέα στον Όλυμπο, τα καραβάκια και λοιπές εικόνες κι αισθήσεις του Θερμαϊκού, το «Mazu Bar Restaurant» είναι ένας υπέροχος χώρος, όπου θα απολαύσετε, κάθε σας στιγμή, σε ένα από τα ωραιότερα Bar Restaurants του πλούσιου γαστρονομικού χάρτη της Θεσσαλονίκης.
Στο «Mazu Bar Restaurant», οι σμαραγδί επιλογές στα υφάσματα των τραπεζοκαθισμάτων, λες κι έρχονται ως προέκταση του θαλασσινού τοπίου. Η πολυτέλεια δένει με την κομψότητα, σε έναν χώρο εντυπωσιακό, διακοσμημένο με τροπικά φυτά κι εντυπωσιακούς πολυελαίους, που θυμίζει κάτι από άλλη εποχή και θα σας γοητεύσει, σε κάθε σας επίσκεψη. Mεταξύ της πλατείας Αριστοτέλους και του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το σχετικά νέο αυτό απόκτημα της γευστικής σκηνής της πόλης, σας καλεί να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία! Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 218046
Τα «Δέκα Τραπέζια», το δεύτερο στη σειρά γαστρονομικό project του Chef Μανώλη Παπουτσάκη και της ομάδας του, που άνοιξε τα Χριστούγεννα του 2019 στο νούμερο 4 της αναπλασμένης Στρατηγού Καλλάρη, έχει καταφέρει να περάσει, μέσα σε τέσσερα μόνο χρόνια, από το στάδιο ενός νέου εγχειρήματος, σε κάτι διαχρονικό. Βραβευμένο κι αγαπημένο, πλέον, για πολλούς, είναι το μοναδικό ίσως μεζεδοπωλείο της Θεσσαλονίκης, όπου κανείς έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει, ταυτόχρονα, προτάσεις που θα δοκίμαζε σε ένα fine dining εστιατόριο ή σε ένα με διάκριση «Michelin» και ταυτόχρονα πιάτα ενός απλού μεζεδοπωλείου, σε έναν κοινό χώρο.
Μπορεί τα τραπέζια αυτή τη στιγμή να είναι 10, αλλά αυτό είναι τυχαίο κι ο αριθμός ουδέποτε απασχόλησε ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες, το Μανώλη Παπουτσάκη, το Γιάννη Παπαδογιαννάκη και τη sous – chef Πασχαλίνα Καμτσίκη, επί χρόνια συνεργάτες ήδη, από το βραβευμένο εστιατόριο κρητικής κουζίνας «Χαρούπι», στα Λαδάδικα.
Το όνομα επιλέχθηκε εξ’ αρχής συμβολικά, να σημαίνει την «καλή τύχη» κι ο μικρός μεν, ζεστός και φιλικός δε αυτός χώρος, με την έντονα παρεϊστικη διάθεση, έχει ενσωματωμένη, στο μενού του, τη φιλοσοφία του «μεζέ». Αυτός ήταν, άλλωστε και ο στόχος της ομάδας του από την αρχή: πιο μικρά πιάτα, για «μοίρασμα» στο τραπέζι, για να τα απολαμβάνουν παρέες μαζί με τη ρακή και την τσικουδιά τους, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πολλών και διαφορετικών γεύσεων, σε ένα μενού που έχει χαρακτηρισθεί… «πολυπολιτισμικό». Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Στρατηγού Καλλάρη 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251010
Το Μάρτιο του 2024, στην επέκταση της Θέρμης και συγκεκριμένα στο 13ο χλμ. της Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, άνοιξε τις πόρτες του το Shelbys, ένας νέος χώρος premium εστίασης, ο ιδιοκτήτης του οποίου, είχε ως όραμα να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό project στη οινο-γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, με βάση το κρασί.
Εδώ, θα δοκιμάσετε επιλεγμένες κοπές από κάθε γωνιά του κόσμου και jamon iberico 100% σε έναν χώρο με open kitchen, που σας επιτρέπει να επιλέξετε οι ίδιοι το κρέας που επιθυμείτε, απολαμβάνοντας κρασιά από την πλούσια κάβα του καταστήματος. Παράλληλα, θα μπορέσετε να προμηθευτείτε οίνους και delicatessen προϊόντα, αφού το Shelbys λειτουργεί κι ως gourmet market, wine cellar και boutique κρεάτων.
Δεν υπάρχουν πιο κατάλληλες γεύσεις, για να συνοδέψει κανείς ένα καλό κρασί, από μία κοπή κρέατος, στην καλύτερη εκδοχή της. Για το Shelbys (σ.σ. σωστά υποψιαστήκατε, το όνομα είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική σειρά «Peaky Blinders») και την αγάπη του ιδιοκτήτη για το καλό κρασί, οι κοπές κρεάτων, ήταν μονόδρομος. Kαι μάλιστα, επιτυχημένος! Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Επέκταση Θέρμης, 13ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466220
Το εστιατόριο Τάκος λειτουργεί στη Θέρμη από το 1997 κι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Θεσσαλονίκης. Η κουζίνα του, εστιασμένη στην ελληνική γαστρονομία, με στοιχεία κι από τη μεσογειακή γευστική παράδοση κι εμπνευσμένη από τη μοναστηριακή κουζίνα του Αγίου Όρους, συνθέτει τον ιδανικό συνδυασμό για τους ανθρώπους της, που χρησιμοποιούν πάντα τα πιο αγνά υλικά. Σας περιμένουν καθημερινά, για να σας προσφέρουν εκλεκτές γεύσεις σε κρεατικά και θαλασσινά, συνδυασμούς πραγματικά μοναδικούς, που θα σας ενθουσιάσουν!
Στο εστιατόριο «Τάκος», ένα είναι αδιαπραγμάτευτο κι αυτό είναι η επιμονή στην αναζήτηση άριστης ποιότητας υλικών, από κάθε γωνιά της ελληνικής γης, αλλά και στο συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών μαγειρικής, που εξασφαλίζουν και τις μοναδικές γεύσεις τους, εδώ και 27 χρόνια.
Το μενού του εστιατορίου, περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά πιάτα προορισμένα αποκλειστικά, για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Η «συνταγή»; Αφού έγινε ένα πέρασμα από το απλό, κλασσικό εστιατόριο κι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος δοκιμών, οι άνθρωποι του κατέληξαν στις ελληνικές γεύσεις, κρατώντας στοιχεία από κουζίνες της Μεσογείου, ειδικά της ιταλικής, που, για τους ίδιους, ξεχωρίζουν. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Υψηλάντου 45, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465015
Όταν άνοιξε τις πόρτες του το «Anama», το Μάρτιο του 2023, στο νούμερο 10 της οδού Κολοκοτρώνη, στον Εύοσμο, ξεκίνησε βασισμένο σε μία ιδέα προερχόμενη από τη χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, η οποία «γέννησε» την επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου, μοναδικού και ταυτόχρονα απλού. Όπως ακριβώς η φωτιά, που ήταν και η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι κι από το «άναμα» της οποίας, προήλθε και το όνομα του. Άλλωστε, για τους ιδιοκτήτες του, η φωτιά είναι αυτή που δίνει γεύση και μορφή σε ό,τι δημιουργούν. Ο κόσμος το υποδέχθηκε με θέρμη κι έτσι, πέρα από τον αρχικό στόχο της ποιότητας και της θύμησης γευμάτων παραδοσιακών, λαχταριστών και καλοφτιαγμένων, που ξυπνούν μνήμες φαγητού σε χωριό, με πολλές μοντέρνες πινελιές, επετεύχθη κι ένας επιπλέον στόχος: το «Anama» έγινε η αφορμή, να ανακαλυφθεί ξανά η αξία της «γειτονιάς» και της τακτικής συνεύρεσης, σε έναν πανέμορφο χώρο που ήδη αγαπιέται από πολλούς.
Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ως προς το φαγητό, από την αίσθηση της γεύσης, της ανάμνησης, της παρέας και των κοινών στιγμών, γύρω από ένα τραπέζι. Το «Anama», επιδίωξε από την αρχή να τα προσφέρει, μέσα από την κουζίνα και το χώρο του, όπου η φωτιά καίει διαρκώς και η αίσθηση της οικείας φιλοξενίας, επικρατεί, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 768576
Το «Μεζέ Μεζέ» στο νούμερο 2 της Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κορδελιό, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πετυχημένα food projects των τελευταίων ετών, σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχοντας πρωτοανοίξει το 2011, μεταφέρθηκε στην τωρινή του διεύθυνση το 2016.
Με την επιμέλεια του Chef και ιδιοκτήτη Δημήτρη Αντύπα, η άξια ομάδα του προσφέρει ένα τόσο ολοκληρωμένο μενού, που κυριολεκτικά θα σας καλύψει σε κάθε προτίμησή και θα σας δώσει εναλλακτικές, για πολλές επισκέψεις. Μερακλίδικοι μεζέδες και πρωτότυπα πιάτα και ειδικό μενού για vegans ή με healthy προτάσεις, πάντα βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά και μία wine list με 250 ετικέτες οίνων από όλον τον κόσμο, εξασφαλίζουν γεύματα που θα θυμάστε για καιρό.
Το «Μεζέ Μεζέ» ξεχωρίζει και για το εξαιρετικά όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του, με industrial αισθητική, όπου επικρατούν τα γήινα χρώματα και το ξύλο, δημιουργώντας ένα χώρο στον οποίο θα νιώσετε απόλυτα άνετα και φιλόξενα, σε κάθε επίσκεψη σας.
Το μενού, είναι βασισμένο στη φιλοσοφία, κατά κύριο λόγο, της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 2, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 700100
Το «Χαρούπι», πρώτο «παιδί» του Chef Μανώλη Παπουτσάκη στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε το 2017 στο νούμερο 4 της οδού Δόξης, στα Λαδάδικα, μια ανάσα επάνω από το Λιμάνι. Μεγάλο, φωτεινό, με λιτή και φιλόξενη διακόσμηση, τράβηξε από την αρχή το ενδιαφέρον του κόσμου.
Με το «Χαρούπι», το ομώνυμο φυτό - σύμβολο της Κρήτης, έγινε σημείο αναφοράς στη γαστρονομία της συμπρωτεύουσας και οι μπουρμπουριστοί χοχλιοί, μπήκαν λίγο περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Εδώ, οι πιο αυθεντικές κρητικές γεύσεις μπολιάζονται με δημιουργικότητα, χάρη στην ανήσυχη φύση του Head Chef του και το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που μυρίζει Μεγαλόνησο, που προσφέρεται παράλληλα για γαστριμαργικές και foodie δοκιμές, που ξεφεύγουν από τις καθαρά παραδοσιακές συνταγές, χωρίς να χάνουν το ύφος και το χρώμα της κρητικής μαγειρικής παράδοσης.
Πόση νοστιμιά μπορεί να κρύβει η ανοιχτή μαραθοτυρόπιτα με ξεροτήγανο; Πόσο καλομαγειρεμένοι μπορεί να είναι οι χοχλιοί με φρέσκο δενδρολίβανο – που κάνουν την εμφάνισή τους με τις πρώτες βροχούλες – ή το κουνέλι, με κουνουπίδι, ξινόχοντρο και παντζάρι; Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Δόξης 4, Λαδάδικα, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 526262, 6988526262
Το «Linéaire Dining», στο νούμερο 7 της Βασιλέως Ηρακλείου, είναι ένας απόλυτα cozy χώρος, με μία αισθητική που θα σας γοητεύσει και θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Σε ένα από τα εντυπωσιακά νεοκλασικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το χαρακτηριστικό γαλάζιο Κτήριο Αβραάμ Σαμουήλ Γενή, εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως ένας χώρος μοναδικής φιλοξενίας και γαστρονομίας που «παντρεύει» διαφορετικές κουλτούρες, με βασικό άξονα τη γαλλική κουζίνα.
Το «Linéaire», είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πώς η ιστορία και η αρχιτεκτονική ενός κτηρίου, μπορούν να εμπνεύσουν μία επιχείρηση και το μενού της. Το Κτήριο Αβραάμ Σαμουήλ Γενή, χτισμένο το 1925 στην πυρίκαυστο ζώνη του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Σαλβατόρε Ποζέλι – δημιουργού σημαντικών δημόσιων κτιρίων της Θεσσαλονίκης και μικρότερου αδερφού του Βιταλιάνο Ποζέλι – χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1983. Χαρακτηριστικό των κτηρίων της εποχής, με υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και δύο ορόφους, αναπαλαιώθηκε το 2019 κι από τότε φιλοξενεί δύο χώρους εστίασης, που μεταφέρουν κάθε επισκέπτη, σε άλλη εποχή. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555233
Το 2011, ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου κι ο Κωνσταντίνος Γαργάνης, άνοιξαν στο νούμερο 3 της οδού Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την «Ακαδημία Art Restaurant», ένα εστιατόριο που ξεχώρισε κι εκτιμήθηκε από την πρώτη στιγμή.
Έναν χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπά να «συγκινεί» όλες τις αισθήσεις, που προσφέρει μοναδικές γεύσεις, σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλον. Αυτός ήταν, άλλωστε κι ο σκοπός του, από την αρχή: να προσφέρει καλό φαγητό και κάτι διαφορετικό, ταυτόχρονα, στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Ο χώρος, θα σας μαγέψει! Επίπλωση παλιάς εποχής, ξύλο, τούβλα, πήλινα διακοσμητικά αντικείμενα και πολύχρωμα υφάσματα και σερβίτσια, μοναδικά σουπλά για τα πιάτα σας, άνετα τραπεζοκαθίσματα και σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών, να διακοσμούν τον χώρο του εστιατορίου και της αυλής του, είναι το αισθητικό ύφος της «Ακαδημίας». Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αγίου Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
O «Ζύθος», το εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πλέον ιστορικό κομμάτι της, είναι η πρώτη μπυραρία που άνοιξε στην πόλη όταν, το Μάιο του 1990, στα Λαδάδικα, αξιοποιήθηκε και πάλι ένα μοναδικό, νεοκλασικό κτήριο του 1902 - εντυπωσιακό εξωτερικά κι εσωτερικά - όπου νωρίτερα στεγαζόταν ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στην πόλη.
Λίγα χρόνια μετά, το 1995, δημιουργήθηκε το δεύτερο εστιατόριο στο «Ντορέ», στο χώρο του πρώην καφέ – ζαχαροπλαστείου, ακριβώς απέναντι από το Λευκό Πύργο. Ένας χώρος που αναπαλαιώθηκε - με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του – και που έγινε προσφιλής σε κάθε λάτρη της μπύρας και της καλής γαστρονομίας, προσφέροντας θέα στο σύμβολο της πόλης, αλλά και στο Θερμαϊκό κόλπο.
Σήμερα, και τα δύο εστιατόρια «Ζύθος», αποτελούν γαστρονομικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, ως μπουτίκ για ελληνικές μπύρες και τοπικές γεύσεις, χώρους που έχουν ενταχθεί πλήρως στην ιστορία της κι έχουν ταυτίσει το όνομά τους με αυτή. Δείτε περισσότερα…
Ζύθος στα Λαδάδικα: Κατούνη 5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 540284
Ζύθος στο Ντορέ: Στρ. Τσιρογιάννη 7, περιοχή Λευκού Πύργου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279010
Προσωπική καθοδήγηση για μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε έναν ευχάριστο και σύγχρονο χώρο
Ένα κοινό «γλυκό» όνειρο, που πήρε σάρκα κι οστά
Ανακαλύψτε μεθυστικά αρώματα, αλλά και προϊόντα για όλη την οικογένεια
Μία αξιόπιστη επιλογή για έπιπλα όπως ακριβώς τα ονειρευτήκατε