Αφιέρωμα: Best of Διεθνής Κουζίνα 2025 | Ανακαλύψτε 15 από τα καλύτερα εστιατόρια διεθνών γεύσεων στην Θεσσαλονίκη
Κάθε μπουκιά είναι ένας νέος προορισμός, κάθε πιάτο ένα ταξίδι, κάθε γουλιά μια νέα γευστική εμπειρία
Εξαιρετικές επιλογές για την επόμενη έξοδο μας για φαγητό, ποτό και διασκέδαση
Όμορφα και ανεπιτήδευτα, με πραγματικό ενδιαφέρον για ποιοτικό φαγητό και καλό ποτό, τα μοντέρνα εστιατόρια - μεζεδοπωλεία επενδύουν στη μεγάλη ελληνική παράδοση της μοιρασιάς και της εξίσωσης «φαγητό ίσον διασκέδαση», απαντώντας με οικονομικό, ποιοτικό και χαρούμενο τρόπο στις απαιτήσεις του ελληνικού μας ταπεραμέντου.
Στην Θεσσαλονίκη τα σύγχρονα εστιατόρια - μεζεδοπωλεία είναι πολυάριθμα και πάμε μαζί να γνωρίσουμε ορισμένα από τα καλύτερα από αυτά, που μας περιμένουν στην επόμενη έξοδο μας για φαγητό, ποτό και διασκέδαση!
Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».
Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.
Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Άρη Βελουχιώτη 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 410844
Από τις 28 Φεβρουαρίου του 2024, ένας νέος χώρος εστίασης έχει ανοίξει τις πόρτες του, στο νούμερο 6 της οδού Μαρασλή, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το μεζεδοπωλείο «Τι 30, τι 40, τι 50…». Τα αποσιωπητικά στο τέλος του ονόματος -που έχει προκύψει από την ομώνυμη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου- δεν είναι τυχαία. Η φιλοσοφία εδώ, είναι μία και μοναδική: μέσα σε ένα ζεστό, παρεϊστικο κλίμα, όλοι να φάνε καλά, να διασκεδάσουν και να γίνουνε μία παρέα, ανεξαρτήτου ηλικίας. Με άλλα λόγια, εδώ … «χωράνε» όλοι κι όλες, χωρίς φυσικά η ηλικία να σταματά στα 50!
Στόχος το να έχει κάθε πελάτης μία γευστική και συνολική εμπειρία, νόστιμη, διασκεδαστική και πάνω από όλα παρεϊστικη, με ένα όμορφο γεύμα ή δείπνο και να γίνει το μεζεδοπωλείο της Μαρασλή 6, ένας αγαπημένος προορισμός!
Το «Τι 30, τι 40, τι 50…», δημιουργήθηκε από μία ομάδα φίλων και συνεργατών, όλοι εκ των οποίων φέρουν εμπειρία ετών στο χώρο της εστίασης. Έχοντας ως βασική ιδέα τους τις ελληνικές ταινίες του ’60 και του ’70, έχουν φροντίσει και για την απαραίτητη αύρα στο χώρο. Στους τοίχους του μεζεδοπωλείου, ασπρόμαυρες φωτογραφίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, «δένουν» με το υπόλοιπο, ζεστό ντεκόρ και την αισθητική του χώρου, που αποτελείται κυρίως από τούβλο, ξύλο και πέτρα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Μαρασλή 6, περιοχή Μαρτίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326871
Από τον Απρίλιο του 2024, ένα νέο στέκι για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά άνοιξε τις πόρτες του στην παραλιακή της Νικολάου Πλαστήρα κι αυτό δεν είναι άλλο από το Ουζερί «Σταβέντο». Το πρώην καφέ, που λειτουργούσε με το ίδιο όνομα, στο ίδιο σημείο, για 27 συναπτά έτη, μετατράπηκε εδώ και λίγο καιρό σε ουζερί και μας περιμένει για νόστιμα, χειροποίητα μεζεδάκια θαλασσινών, παρασκευασμένων και μαγειρεμένων με παραδοσιακό τρόπο, ενίοτε βασισμένων και σε τοπικές συνταγές της Αρετσούς, από όπου κατάγεται η οικογένεια που το λειτουργεί.
Το Ουζερί «Σταβέντο»,… «σαρώνει» τα πέντε αστέρια στις κριτικές της google, τόσο για τις αυθεντικές γεύσεις και την απλότητα των υλικών του, όσο και για την υπέροχη θέα που προσφέρει και σας περιμένει να το επισκεφθείτε.
Έρχεται κάποια στιγμή, που οι ρυθμοί ζωής αλλάζουν και γίνονται πιο αργοί, πιο απολαυστικοί. Από μία τέτοια ανάγκη «γεννήθηκε» το Ουζερί «Σταβέντο», που βρίσκεται στον πιο κατάλληλο δρόμο για να χαλαρώσει κανείς, στη Νικολάου Πλαστήρια και μάλιστα, από την πλευρά της θάλασσας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 12, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445403
Από τον περασμένο Οκτώβρη, ο Αλέξανδρος Παρατίδης και ο Νίκος Χασακίδης, εργαζόμενοι μέχρι τότε στο ουζερί «Μπούσουλας» (που τότε λεγόταν «Λαβασάς Meat the Fish»), το ανέλαβαν ως ιδιοκτήτες πλέον και συνεχίζουν την γευστική πορεία του μέσα από τη δική τους ματιά, βασιζόμενοι στην πολύχρονη εμπειρία τους στον κλάδο της εστίασης αλλά και στο άσβεστο μεράκι τους για να προσφέρουν όμορφες γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο τους.
Αλλάζοντας όνομα και πραγματοποιώντας μία εξαιρετική ανακαίνιση, έδωσαν λίγο ακόμη φως στον χώρο, δημιούργησαν μία πανέμορφη αυλή και στο ανανεωμένο πλέον ουζερί τους σερβίρουν γεύσεις θαλασσινές, μα και επιλεγμένα κρεατικά για τους φανατικούς του είδους.
Η αυλή τους θα σας ενθουσιάσει, με τα καταπράσινα δέντρα της ανάμεσα στα κτίρια της περιοχής, θυμίζοντας σκηνικό ιταλικής γειτονιάς, με άφθονη δροσιά -που όλοι αναζητούν ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο- για ημέρες αλλά και βραδιές που θα μνημονεύετε με μεγάλη ευχαρίστηση με την παρέα σας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κομνηνών 54, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 403393
Με πέτρα, ξύλο και παλ χρώματα στα τραπεζοκαθίσματα και στους τοίχους του, το Ουζερί «Βούδας», στο νούμερο 24 της Μιαούλη, στην Καλαμαριά, θυμίζει κυκλαδίτικο σπίτι κι αποπνέει ηρεμία και μία διάθεση… «ζεν».
Το μενού του, απόλυτα βασισμένο στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με αλιεύματα της περιοχής και της ευρύτερης κεντρικής Μακεδονίας, προδιαθέτει για μοναδικές γευστικές απολαύσεις, ενώ η ιδιοκτήτρια οικογένεια, με πατέρα πρώην ψαρά της Καλαμαριάς, φροντίζει να σας εξασφαλίζει, πάντα, τις καλύτερες πρώτες ύλες. Άλλωστε, τις ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε!
«Βούδα» αποκαλούσαν από παλιά τον κ. Νίκο, τον πατέρα της οικογένειας, όσοι τον γνώριζαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, επειδή ήταν άνθρωπος ήρεμος και με σωματική δύναμη. Ο ίδιος, όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής, ακολούθησε το επάγγελμα του ψαρά κι όταν το έφερε ο χρόνος, «Βούδας» ονομάστηκε και το ουζερί, που άνοιξε το 2001 στη Μιαούλη. Στήθηκε οικογενειακά, με την κόρη τους, Γιώτα, να είναι στο μαγαζί από 19 ετών και σήμερα να το έχει αναλάβει, έχοντας στο πλευρό της το σύζυγό της, Λάζαρο, στην υποδοχή και το σέρβις, τη μητέρα της να βοηθά στην κουζίνα και τον ίδιο τον κ. Νίκο να είναι, χάρη στην πείρα του, υπεύθυνος για τις αγορές. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Μιαούλη 24, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 442333
To «Καφενείο του Ζαφ» είναι ένα από τα γαστρονομικά εγχειρήματα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Νέας Κρήνης, που άνοιξε από καθαρό μεράκι κι ένα όνειρο: να επιτευχθεί, στο συγκεκριμένο χώρο, η συνύπαρξη φίλων και καλού φαγητού.
Το μεζεδοπωλείο άνοιξε το καλοκαίρι του 2015 στο νούμερο 7 της οδού Βρυούλων κι έκτοτε συνεχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, σταθερούς θαμώνες, ακόμη κι από εκτός της Θεσσαλονίκης περιοχές και διαρκώς νέο κόσμο, που βρίσκει στα τραπέζια του, τις ιδανικές συνθήκες, για γεύματα νόστιμα, μερακλίδικα κι ατμόσφαιρα, άνετη για όλους.
Το «Καφενείο του Ζαφ» είναι από τα αγαπημένα, πλέον, στέκια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που συναντώνται εκεί για το καφεδάκι – θα βρείτε καλοψημένο καφέ στη χόβολη - ή το τσίπουρο και το μεζέ τους. Το μενού περιλαμβάνει ζουμερά κρεατικά, λαχταριστά θαλασσινά και χειροποίητους μεζέδες και στο χώρο του, κυριαρχούν οι ευωδιές και οι ξεχωριστές γεύσεις. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Βρυουλών 9, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 488114
Το εστιατόριο «Γεντί», στο Επταπύργιο, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Γεντί Κουλέ – του μνημείου που χτίστηκε ως φρούριο από τους Παλαιολόγους και που, στη συνέχεια πήρε την οθωμανική του ονομασία που σημαίνει «Επτά Πύργοι» - μετρά 31 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς κρεατικά και θαλασσινά, στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Έχοντας ανοίξει αρχικά ως ουζερί, το 1992, μέσα από μία απόφαση που πάρθηκε λίγο πριν εκπνεύσει η προηγούμενη χρονιά και με δίψα για δημιουργία και πολλή όρεξη για δουλειά, μετουσιώθηκε στη συνέχεια σε ένα εστιατόριο με πλήρες μενού, που καλύπτει όλη τη γκάμα των γεύσεων.
Το σημείο όπου βρίσκεται είναι ιστορικό, αφού, κατά τη λειτουργία του σημερινού μνημείου ως οθωμανικής φυλακής κάποτε, από εκεί περνούσαν καθημερινά οι συγγενείς των κρατουμένων, ενώ μια περιήγηση λίγο πιο δίπλα προσφέρει ταυτόχρονα και μία εντυπωσιακή θέα, που «βλέπει» σε όλη την πόλη.
Το ίδιο το κτήριο όπου στεγάζεται το «Γεντί» έχει, επίσης, μεγάλη ιστορία, αφού άνοιξε το 1935, λειτουργώντας αρχικά ως πρατήριο άρτου και στη συνέχεια ως ένα από τα διασημότερα μπακάλικα της εποχής, μέχρι να γίνει, τη δεκαετία του ’90, το και στη συνέχεια το εστιατόριο, που είναι σήμερα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παπαρέσκα 13, Επταπύργιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 246495
Το να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά όταν το πετύχεις είναι σίγουρη επιτυχία. Κάπως έτσι έγινε και με το γαστροκαφενείο «Κουκίδα», στα Κάστρα, στη μαγευτική Άνω Πόλη. Εκεί πήρε σάρκα και οστά το όνειρο ενός νέου σεφ, του Σάββα Τσορακλίδη, που παρέλαβε τη γνωστή «Κουκίδα» από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της και τη μετέτρεψε στο επαγγελματικό του… όνειρο.
Το μεζεδοπωλείο που λειτούργησε για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια, πέρασε στα χέρια του Σάββα πριν μισό περίπου χρόνο, για να μετατραπεί σε ένα γαστροκαφενείο σύγχρονο, με ελληνική, δημιουργική κουζίνα, που σέβεται την παράδοση και μοσχοβολάει… μαμά.
Πιάτα γήινα, οικεία με έναν αέρα φρέσκο, ήρθαν να συγκινήσουν όλους όσοι αγαπούν το προσεγμένο φαγητό, αλλά και όσους θέλουν ένα ωραίο στέκι στο οποίο μπορούν από νωρίς να απολαύσουν ένα καλό καφέ με θέα ή λίγο αργότερα μεζεδάκια περιποιημένα παρέα με τσίπουρο, παγωμένη μπύρα ή ό,τι άλλο τους κάνει κέφι. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αγράφων 13, Άνω Πόλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 968968
Το «Μεζέ από την Πόλη», στους Νέους Επιβάτες, είναι ένα εστιατόριο που έχει «πρόσωπο»: την οικογένεια των Πολιτών ιδιοκτητών του, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από τέσσερα χρόνια, βασισμένοι απόλυτα στην παραδοσιακή κουλτούρα των Κωνσταντινουπολιτών, τόσο ως προς το φαγητό, όσο κι ως προς τη φιλοξενία.
Η ιστορία ξεκινά σχεδόν τέσσερις γενιές πίσω, από το 1964, όταν οι οικογένειές τους απελάθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο, με μόνα υπάρχοντα τις αναμνήσεις, τη δύναμη και την αντοχή των ανθρώπων, που κατάφεραν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια, σε ένα περιβάλλον όχι ιδιαίτερα φιλικό. Ανοίγοντας το εστιατόριο, το 2020, ξεκίνησαν και να υλοποιούν το όνειρο μίας οικογενειακής επιχείρησης, στην οποία ο κάθε φιλοξενούμενος – ο πελάτης, δηλαδή – θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει όλα εκείνα τα εδέσματα, που γεμίζουν τα πολίτικα τραπέζια: από τις καθημερινές ουζοκαταστάσεις, μέχρι τις εορταστικές συνευρέσεις.
Στο «Μεζέ Από την Πόλη», θα σας υποδεχθούν εγκάρδια και θα μαγειρέψουν για εσάς η μητέρα Ολυμπία, με τη μικρή κόρη Μαρίνα και τη μεγάλη κόρη Σοφία, αληθινές «μαιτρ» στο χουνκιάρ, το αρναούτ τζιέρι, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Θα φροντίσει για την προμήθεια των καλύτερων υλικών για το τραπέζι σας ο πατέρας Άνθιμος και θα έχει την επιστασία της παρασκευής των γιαλαντζί ντολμάδων η «Νένε», δηλαδή η γιαγιά τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παύλου Κουντουριώτη 215, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 23680
Τριάντα χρόνια γαστρονομικής ιστορίας, μετρά το τσιπουράδικο «Τράτα» στην Περαία, που άνοιξε το 1994 κι όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για καλούς κι ενημερωμένους ψαροφαγάδες, αλλά και για όσους αναζητούν έναν προορισμό κοντά στη Θεσσαλονίκη, για να απολαύσουν κάποια από τα πιο φρέσκα, καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, που θα βρούνε στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού. Ντόπιοι, επισκέπτες από τους γύρω οικισμούς, κάτοικοι της πόλης και πολλοί τουρίστες, βρίσκουν εδώ έναν χώρο ιδανικό, για να απολαύσουν το γεύμα τους, τη θάλασσα και την καλή ψαροφαγική κουζίνα.
Στην «Τράτα», το μενού εμπλουτίζεται κάθε τόσο, ανάλογα με την εποχή, τις πρώτες ύλες που δίνει η θάλασσα και τα μποστάνια των γύρω περιοχών και φυσικά, την έμπνευση των ανθρώπων του εστιατορίου, που φροντίζουν καθημερινά, για να φτάνει στο τραπέζι σας ό,τι πιο νόστιμο φτιάχνουν στην κουζίνα τους.
Ο χώρος του τσιπουράδικου ζεστός, όπως πρέπει σε κάθε αντίστοιχο χώρο, όπου οι γεύσεις της κουζίνας δένουν ταιριαστά με τα οινοπνεύματα της κάβας. Η «Τράτα» βρίσκεται ακριβώς επάνω στο κύμα, με άπλετη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο -κάθε εποχή του χρόνου- μπροστά στα ίδια νερά, από τα οποία προέρχονται πολλά από τα ψάρια και τα θαλασσινά του μενού. Η προμήθεια των τελευταίων γίνεται από αλιείς της ευρύτερης περιοχής της (ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, κ.ά.)., με αποτέλεσμα να φτάνουν στο τραπέζι σας, όσο πιο φρέσκα γίνεται. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παύλου Κουντιουριώτη 67, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 29930
Η «Τσουκνίδα Sea Food and More», άνοιξε με τη συγκεκριμένη επωνυμία τις πόρτες της τον Ιούλιο του 2023 στο Ασβεστοχώρι, σε έναν πανέμορφο και μεγάλο εσωτερικά και εξωτερικά χώρο, που λειτουργεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες γαστρονομικές προτάσεις στην Θεσσαλονίκη, με νόστιμα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα, που βασίζεται στη πολυετή εμπειρία των ανθρώπων του.
Η ιστορία του χώρου ξεκινά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν οι πρώτοι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου - τότε ονομαζόμενου Νεοχωρίου - έχτισαν στην αρχή του χωριού τα πρώτα πατσατζίδικα. Επάνω στον κεντρικό δρόμο, έγιναν πολύ γνωστά και πολυσύχναστα με την πάροδο του χρόνου.
Το 1907 ο Χρήστος Νίτσης ονόμασε την ταβέρνα του «Ο Παράδεισος του Πατσατζή», ξεκινώντας έτσι μια παράδοση στην απόλαυση του καλού φαγητού, που συνεχίζεται για τέταρτη γενιά, πλέον, από το Στέλιο Τσακιρίδη και το συνέταιρό του, Αντώνη Λέανδρο. Οι δύο τους παρέλαβαν, ανανέωσαν κι αναδημιούργησαν ριζικά το χώρο και συνεχίζουν να τον λειτουργούν με περηφάνια σήμερα, ως «Τσουκνίδα Sea Food and More». Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ασβεστοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 218365
Από το 2012 που λειτουργούσε στα δυτικά της Θεσσαλονίκης ως παραδοσιακό καφενείο, με λίγα τραπεζάκια, μερακλίδικο καφέ και μεζεδάκια για τσίπουρο και ρετσίνα, ήταν ήδη ένα αγαπητό στέκι. Το 2018 μετακόμισε λίγο παραδίπλα, στην ίδια περιοχή, αυτή του Κορδελιού και το «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» έγινε πόλος έλξης για όσους αγαπούν το καλό, σπιτικό φαγητό. Εκείνο που μέσα στην απλότητά του κρύβει περίσσιο μεράκι και πολλή αγάπη.
Μεζεδάκια λαχταριστά για τη μέση, αλλά και πλούσιες μερίδες πιάτων της ώρας, αλλά και μαγειρευτών, γίνονται η… ατραξιόν του μεζεδοπωλείου, που συνήθως θα το βρείτε γεμάτο από παρέες που απολαμβάνουν τα νόστιμα πιάτα, αλλά και το οικείο, φιλικό περιβάλλον για το οποίο έχει φροντίσει η Μαρίνα και ο γιος της, Στέφανος.
Στο «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα. Κρεατικά και ψαράκια, όλα φρέσκα και διαλεχτά, μαγειρεύονται, όπως μαγειρεύει η Μαρίνα στο σπίτι της, με καλές πρώτες ύλες και μεράκι, για να φτάσουν στο τραπέζι σας λαχταριστά και νόστιμα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 93, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 704200
Κάθε μπουκιά είναι ένας νέος προορισμός, κάθε πιάτο ένα ταξίδι, κάθε γουλιά μια νέα γευστική εμπειρία
Η παραδοσιακή συνταγή του κουλουριού, συναντά έναν έμπειρο μάστορα
Μεζέδες, ποτά, παρέες, όμορφη ατμόσφαιρα και απόλυτη διασκέδαση
Μία πόλη που υμνεί εδώ και χρόνια την γαστρονομία