Κuluri Story: Το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, δίπλα στο σταθμό Δημοκρατίας του Μετρό
Η παραδοσιακή συνταγή του κουλουριού, συναντά έναν έμπειρο μάστορα
Κάθε μπουκιά είναι ένας νέος προορισμός, κάθε πιάτο ένα ταξίδι, κάθε γουλιά μια νέα γευστική εμπειρία
H Θεσσαλονίκη χρόνο με τον χρόνο μάς ταξιδεύει όλο και πιο αυθεντικά στις κουζίνες του κόσμου. Σε αυτό το αφιέρωμα θελήσαμε να εστιάσουμε σε εστιατόρια διεθνούς κουζίνας, όπου κάθε μπουκιά είναι ένας νέος προορισμός, κάθε πιάτο ένα ταξίδι, κάθε γουλιά μια νέα γευστική εμπειρία. Εστιατόρια που μας ενθουσιάζουν με το ντεκόρ που διαθέτουν, με νότες που μας διακτινίζουν στην άλλη άκρη της.
Στο αφιέρωμα αυτό επιλέξαμε 15 food spot διεθνών γεύσεων στην Θεσσαλονίκη, που έχουν κατακτήσει τις καρδιές μας και τους ουρανίσκους μας. Πάμε να τα γνωρίζουμε για ένα νοερό ταξίδι σε μαγικά σημεία του κόσμου!
Το «Mare e Monti» είναι ένα εστιατόριο στο Πανόραμα, όπου αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε. Γιατί; Επειδή στο μενού του θα βρείτε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και συνταγές που έρχονται απευθείας από τη γειτονική χώρα. Στον όμορφο, ζεστό χώρο του εστιατορίου, όλα παρασκευάζονται και σερβίρονται όπως ακριβώς σε μία αυθεντική, παραδοσιακή, ιταλική trattoria, αφού ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, κατάγεται από την Κάτω Ιταλία.
Το «Mare e Monti», δεν είναι καινούριο στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, ούτε άγνωστο στους περισσότερους. Η φήμη του, άλλωστε, είχε εξαπλωθεί ήδη από τη δεκαετία του ’90, όταν ο ιδιοκτήτης του, Pasquale Lembo, γέννημα θρέμμα της Κάτω Ιταλίας –που πρωτοήρθε στη Θεσσαλονίκη το 1993- ίδρυσε, το 1998, το πρώτο εστιατόριο στο Πανόραμα, για να ανοίξει στη συνέχεια, από το 2001 έως το 2006 αυτό στην Καλαποθάκη κι από το 2008 μέχρι το 2012, το «Mare e Monti» στη Μονή Λαζαριστών.
Είναι ένα καθαρά ιταλικό εστιατόριο, μία «trattoria», όπως λέγονται τα εστιατόρια με καλό, παραδοσιακό ιταλικό φαγητό κι ένα μενού, που σας ταξιδεύει σε κάθε είδους γεύση, από κρεατικά κι εκλεκτά θαλασσινά, μέχρι δροσερές σαλάτες κι ορεκτικά, που θα σας μείνουν αξέχαστα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Βενιζέλου 13, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 343344
Σε μία μοναδική θέση στη Νέα Παραλία, με θέα στο Θερμαϊκό και το φως που λούζει την προκυμαία, το εστιατόριο «Navona» του Makedonia Palace Hotel, αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία συνάντησης, για να συνδυάσετε την ιταλική κουζίνα, με την απαράμιλλη θέα της θάλασσας.
Ξεκινώντας ήδη από το πρωί, με γλυκές κι αλμυρές εκδοχές για όλες τις γευστικές επιθυμίες -συνοδείας του αγαπημένου σας καφέ ή ροφήματος- μέχρι το μεσημέρι, με τις πραγματικά εξαιρετικές προτάσεις του μενού και φτάνοντας ως τις βραδινές ώρες, οπότε το δείπνο σας μπορεί να συνδυαστεί κι από το αγαπημένο σας ποτό.
Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε έως την Ιταλία για να γευθείτε την αυθεντική ιταλική κουζίνα, αφού στο «Navona», που εμπνεύστηκε το όνομά του από την ομώνυμη πόλης, η τέχνη του pizzaiolo ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας, με το σαλόνι και την αυλή του εστιατορίου να ανοίγονται στη θάλασσα και να αποτελούν το ιδανικό σκηνικό, για κάθε ώρα της ημέρας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Makedonia Palace Hotel, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 897444
Μια ανάσα από την πλατεία Εμπορίου, στην καρδιά των Άνω Λαδάδικων και σε ένα εμβληματικό κτήριο πάνω στην Κατούνη, το must place to be, έχει φέρει εναλλακτικό αέρα στη γειτονιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Από τη χαρακτηριστική σκαλιστή σιδερένια εξώπορτα στην είσοδο της Chevicheria, στον «αέρα» πιάνεις την ατμοσφαιρική street pop γιαπωνέζικη κουλτούρα που θυμίζει στοά στο κέντρο του Τόκιο, όπου πρωταγωνιστούν το επιβλητικό μακρύ ξύλινο bar, τα neon φώτα σε γρέντζους τοίχους, οι κρεμαστές χάρτινες ομπρέλες με ιδεογράμματα και οι ταμπέλες βγαλμένες από manga. Η Cevicheria αποτελεί δίχως αμφιβολία, ένα από τα icon concepts που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, μιας και παρουσιάζεται ένα χαρμάνι διαφορετικών γεύσεων της γιαπωνέζικης κουζίνας με επιρροές από την περουβιανή, γνωστή ως Nikkei.
Το ολοκληρωμένο menu εκπέμπει την δική του «ταυτότητα», μια γαστρονομική διαδρομή που συνδυάζει αρμονικά τα entradas, όπως τα spice oysters, μέχρι τα platos principales με κρέατα κοπής bavette και strip loin, το φρέσκο ψάρι και το κρέας σε διαφορετικές μορφές είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα, με τεχνοτροπίες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Πέρα από το μοναδικό φρέσκο ceviche γαρίδας που σπάνια συναντάς πλέον στη πόλη και την περουβιανή εκδοχή κοπής ψαριού τύπου sashimi, θα πρέπει να δοκιμάσετε το ντελικάτο πιάτο tiradito, που ουσιαστικά «ψήνεται» μέσα στην ένταση του χυμού εσπεριδοειδών, που προστίθεται πριν το σερβίρισμα. Απολαύσετε ακόμα τα περουβιανά σουβλάκια anticuchos και την ιαπωνική robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών από φρέσκα ψάρια, την ποικιλία από sushi, της gyozas και τις σαλάτες με noodles. Επίσης, για τους λάτρεις του τόνου, ξεχωρίζει το steak tuna στην αποκλειστική «καρτέλα» menu με τις διαφορετικές παρασκευές του. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κατούνη 28, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 539292
Το εστιατόριο «Oshu», άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2023 στο νούμερο 45 της Λεωφόρου Νίκης, από τον όμιλο εστίασης «Privée Group». Η λέξη «Oshu» στα ιαπωνικά σημαίνει «Ευρώπη» και το όνομα επιλέχθηκε, για να νοηματοδοτήσει τη μεταφορά της ιαπωνικής παράδοσης και κουζίνας, σε μία ευρωπαϊκή πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη. Είναι το πρώτο και μοναδικό μαγαζί στην πόλη που προσφέρει κουζίνα «Nikkei» - ανάμειξη της ιαπωνικής και περουβιανής παράδοσης - απευθύνεται σε λάτρεις του καλού φαγητού και σε όσους αναζητούν νέες εμπειρίες και γεύσεις κι επιδιώκει να συστήσει στους Θεσσαλονικείς κάτι μοντέρνο και καινοτόμο, πέρα από τα συνηθισμένα εστιατόρια με Sushi.
Η ιαπωνική κουζίνα και το Sushi εν γένει, δεν είναι ξένα στους Θεσσαλονικείς. Στο μυαλό των περισσοτέρων, ωστόσο, η ιαπωνική κουζίνα ταυτίζεται με το ωμό ψάρι, το sushi, την tempura και τα noodles.
Οι άνθρωποι του «Privée Group» βλέπουν το φαγητό ως μία «μορφή τέχνης» κι αυτό που θέλουν να πετύχουν μέσω του «Oshu», είναι η διεύρυνση της αντίληψης του κόσμου επάνω στην ιαπωνική κουζίνα, μέσα από καινοτόμες γευστικές προτάσεις από την ιαπωνική παράδοση και με άριστης ποιότητας υλικά. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 135050
Από το 2010, oπότε κι άνοιξε το πρώτο «Asian House» στην Ανθέων, η ασιατική κουζίνα στην Θεσσαλονίκη απέκτησε έναν ξεχωριστό χώρο γεύσεων. Με πιο εξευρωπαϊσμένες προτάσεις, αλλά και με πολλά αυθεντικά πιάτα κι αποκλειστικά χειροποίητες παρασκευές, εδώ θα βρείτε μία πραγματικά μεγάλη γκάμα επιλογών, κυριολεκτικά για κάθε γευστική προτίμηση. Σήμερα, τα τέσσερα συνολικά «Asian House» στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν κορυφαίους προορισμούς, για όσους θέλουν να γευθούν κινέζικη, ιαπωνική, κορεάτικη, ταϊλανδέζικη και σιγκαπουριανή κουζίνα, σε μία από τις καλύτερες εκδοχές της.
Τα «Αsian House», φημίζονται για την εξαιρετική τους εξυπηρέτηση και τη δέσμευσή τους στην αυθεντικότητα και τη φρεσκάδα. Με έμφαση στη βιωσιμότητα, κάθε πιάτο παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή, από ποιοτικά υλικά, που προέρχονται από την τοπική αγορά.
Η ομάδα Chef των «Asian House» συνεχίζει να ωθεί τα όρια της ασιατικής κουζίνας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες προσεγγίσεις, για να καλύψει μια ποικιλία γευστικών προτιμήσεων. Αυτή τη στιγμή, η αλυσίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, απασχολεί 160 άτομα προσωπικό και είναι διαρκώς σε αναζήτηση, για νέους συνεργάτες. Δείτε περισσότερα…
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Νέα Παραλία: Κορομηλά 3
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 864005
Κέντρο: Καποδιστρίου 7
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 550100
Τούμπα: Κλεάνθους 49
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 911100
Θέρμη: Β. Ταβάκη 27 & Π. Τσαλδάρη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 468000
Αν θες να ταξιδέψεις μέχρι τη Βραζιλία για μία ζουμερή πικάνια συνοδεία αυθεντικής caipirinha δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Αρκεί μία βόλτα μέχρι το γραφικό στενάκι της Αιγύπτου, στα Λαδάδικα, όπου θα βρεις το «Picanha Meat and More», με την ομάδα του έτοιμη να σε… ταξιδέψει σε μοναδικούς γαστρονομικούς προορισμούς.
Η Βραζιλία άλλωστε φημίζεται άλλωστε για τον πλούσιο πολιτισμό που διαθέτει. Ένα από αυτά που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το φαγητό της. Και ποιος τρόπος θα ήταν καλύτερος για να γνωρίσει κανείς την κουλτούρα μιας χώρας από το να γευτεί την παραδοσιακή, καθημερινή κουζίνα της; Μια γευστική βουτιά στις παραδοσιακές γεύσεις της Βραζιλίας θα σας φέρει πιο κοντά στον γαστρονομικό της πολιτισμό με τον πιο σύντομο και συνάμα νόστιμο τρόπο.
Πόσο μάλλον όταν πίσω από το μαγειρικό αυτό εγχείρημα, που σήμερα αποτελεί διαχρονική αξία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κρύβεται ένας Βραζιλιάνος. Όταν λοιπόν, ο δικός μας Μπρούνο Καρντόσο, αποφάσισε να αφήσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, άρχισε να… παίζει μπάλα στην κουζίνα του και μάλιστα με την ίδια επιτυχία. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αιγύπτου 3, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555458
Το «Jiang Nan», στο νούμερο 10 της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2017. Το όνομά του, είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη περιοχή της κεντροανατολικής Κίνας, γνωστής για το λιμάνι και τη βιομηχανία της και διάσημης για το μετάξι και τα χειροποίητα είδη, που κατά παράδοση φτιάχνονται και πωλούνται εκεί. Παραθαλάσσια και παραποτάμια η περιοχή Jiang Nan, φημίζεται για ένα ακόμη είδος κι αυτό δεν είναι άλλο από την τοπική κουζίνα, τις σπεσιαλιτέ της οποίας έχουν αναλάβει να σας προσφέρουν, μαζί με όλες τις παραδοσιακές κινέζικες συνταγές, οι άνθρωποι του εστιατορίου.
Η ιδέα πίσω από το «Jiang Nan», δεν είναι άλλη από την παρουσίαση της γευστικής και ιδιαίτερης κινέζικης κουζίνας σε ένα κοινό, αυτό της Θεσσαλονίκης, που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να τη δοκιμάσει. Είναι ένας χώρος που λειτουργεί καθαρά ως εστιατόριο, με κάθε μερίδα να φτιάχνεται κατόπιν παραγγελίας, χωρίς τίποτα προπαρασκευασμένο κι ως τέτοιος, δεν μπορεί παρά να ξεχωρίζει για την ποιότητά του.
Στο μενού θα βρείτε εξαιρετικά ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σούπες και γενικά προτάσεις σε κρέας και θαλασσινά, για να δοκιμάσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μαγειρεμένα όπως μαγειρεύουν οι Κινέζοι στα σπίτια τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 10
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 846808
Ανεξάρτητα από το εάν είστε λάτρης του sushi, του sashimi, του nigiri ή του maki, στο «Sushi City», που άνοιξε στα τέλη Ιανουαρίου του 2024 στην Καλαποθάκη, θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα σας κάνει «κλικ» κι αν μη τι άλλο, ένα νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον.
Ένα κατεξοχήν ιαπωνικό εστιατόριο που άνοιξε από το Chef Δημήτρη Γεωργιάδη και την ομάδα του, με εξειδίκευση στην ιαπωνική fusion κουζίνα, έχει έρθει να σας μυήσει στις γεύσεις της Άπω Ανατολής, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, τις έμαθε μέσα από τα ταξίδια του και τη συνεργασία με Ιάπωνες chef.
Το μενού του «Sushi City», είναι μεγάλο κι αρκετά αντιπροσωπευτικό της ιαπωνικής κουζίνας. Χωρίζεται σε κατηγορίες, που περιλαμβάνουν τα maki, τα inside out, τα nigiri και τα sashimi, τα ceviche rolls, πλούσιες σαλάτες, κ.ά., αλλά και το omakase, το μενού έκπληξη του chef, που αλλάζει καθημερινά, ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά και κυρίως τα φρέσκα ελληνικά ψάρια, που αποτελούν τη βασική πρώτη ύλη του μενού. Το omakase προτιμάται ιδιαίτερα από τους θαμώνες του καταστήματος, αφού σερβίρεται κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους και βάσει των προτιμήσεών τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Καλαποθακη 7 - 9 , Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 009252
Στο νούμερο 48 της Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, πολύ κοντά στη διασταύρωση με τη Λαγκαδά, υπάρχει μία αγαπημένη πλέον «μυστική αυλή», αυτή του «Sagrado». Πρωτοάνοιξε το 2020, ως συνέχεια της δραστηριοποίησης των ανθρώπων του, τόσο με ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, όσο κι ενός κρεοπωλείου, που λειτουργούσαν από το 1965 και το 2008, αντίστοιχα.
Η ίδια οικογένεια, γνώστες του κρέατος επί τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να δημιουργήσει το «μαγικό» αυτό χώρο, ως ένα τελικό βήμα και μετεξέλιξη, της μέχρι τότε πορείας της και της μακράς παράδοσης στο κρέας. Έτσι γεννήθηκε, το Μάρτιο του 2020 το «Sagrado», με σκοπό να προσφέρει λαχταριστά burgers, πιάτα κρεατικών, χορτοφαγικά και vegan πιάτα, μπίρες και… συζητήσεις, για να γεμίσει ένα πλακόστρωτο σοκάκι με νοσταλγική αύρα και να χαρίσει γευστικά και δροσερά βράδια, στους επισκέπτες του.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, από τον «πατριάρχη» της οικογένειας τον Θεόφιλο Φραγκόπουλο, γνωστό ως «Φιλάκη» και έτσι ονομάστηκε επίσημα, τότε, το εργοστάσιο κρεάτων της οικογένειας και στη συνέχεια, το κρεοπωλείο «Κρέατα Φιλάκης» στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 50, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 605566
Το «Signora Trattoria», προστέθηκε στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2021 και ήρθε να μας δείξει πώς είναι ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, τόσο ως προς την πίτσα και τα ζυμαρικά του, όσο και ως προς την ίδια τη διακόσμηση και να μας μυήσει στα μυστικά της παραδοσιακής, ιταλικής κουζίνας και της φιλοσοφίας της.
Οι ιδιοκτήτες του όμορφου αυτού εστιατορίου, επέλεξαν για τη λειτουργία του ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και το «Signiora Trattoria» ήρθε να καλύψει ένα κενό στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αυτό του ιταλικού φαγητού και της όλης φιλοσοφίας του, στην παραδοσιακή του μορφή. Τα πολλά ταξίδια στην Ιταλία και η αγάπη για το ιταλικό φαγητό, οδήγησαν στη δημιουργία ενός χώρου μοναδικού, που εντυπωσιάζει.
Η ρουστίκ, classic και κομψή διακόσμησή του, αλλά και η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τα γευστικά παραδοσιακά πιάτα, δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό, για όλους τους λάτρεις των ιταλικών ρυθμών. Έτσι, μπαίνοντας κανείς, βλέπει αυτό που πραγματικά σημαίνει ο όρος «Trattoria»: ένα παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο, που με τη μοναδική του φινέτσα κυριολεκτικά «στολίζει» τη γωνία επί των οδών Παύλου Μελά και Παλαιών Πατρών Γερμανού. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 38, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 238233
Το «Ramen Tales» είναι το νέο hot spot της Θεσσαλονίκης για ασιατικές γεύσεις με κεντρικό πρωταγωνιστή ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, τη σούπα ramen. Ο Γιάννης Τρασανίδης, σεφ και ιδιοκτήτης του «Ramen Tales» λατρεύει το πιάτο αυτό, έχει ταξιδέψει για να το γνωρίσει καλύτερα και σας το προσφέρει σε συναρπαστικές γευστικές εκδοχές του.
Το «Ramen Tales» φιλοξενείται σε έναν όμορφο χώρο, ζεστό και μοντέρνο, με japandi αισθητική και προσέγγιση izakaya, που είναι η ιαπωνική pub, στην οποία κάποιος μπορεί απολαύσει το ποτό του συνοδεία μοντέρνων πιάτων. Πάντα υπάρχει το κατάλληλο κοκτέιλ που θα απογειώσει τις γεύσεις σας.
Προτού πούμε τι ακριβώς είναι η σούπα ramen και ποια ακόμα πιάτα θα βρει κανείς στο «Ramen Tales», πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι γευτείτε σε αυτό το μικρό μαγαζί, που σερβίρει σε μπάρα με θέα την ανοιχτή κουζίνα, είναι χειροποίητα. Οι προετοιμασίες για κάθε πιάτο πολύωρες, οι επιλογές των πρώτων υλών εξαιρετικές και η δημιουργικότητα στα… κόκκινα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 16, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277641
Το «Cong», είναι μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Ένας χώρος όπου τιμάται η βιετναμέζικη κουζίνα, η οποία, αν και πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, έλειπε από την πόλη μας. Το όνομα, που στα βιετναμέζικα σημαίνει «εργάτης», εστιάζει στη συνήθεια που επικρατούσε στο Βιετνάμ, κατά την οποία οι εργάτες, επιστρέφοντας στο σπίτι τους μετά από τη δουλειά, έτρωγαν όλοι μαζί, με την οικογένειά τους, γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι. Αυτό μας καλεί, να κάνουμε και στο χώρο του!
Το «Cong», άνοιξε στο νούμερο 9 της Προξένου Κορομηλά, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2023 και είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση πως μπαίνει σε ένα σπίτι.
Στο χώρο συνυπάρχουν το ξύλο, το νερό, το μέταλλο, η φωτιά και η γη, τα πέντε στοιχεία τη φύσης που σημασιοδοτούν τη δημιουργία, ενώ σε κάθε μπουκιά, είναι ευκρινής η γευστική ισορροπία, όσο ο πελάτης γίνεται κοινωνός της εμπειρίας, στο μεγάλο τραπέζι του «Cong», που συμβάλει στο να γίνει η φιλοσοφία του, πράξη. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 9, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944290299
Η οδός Ολύμπου, ήταν πάντα ένας δρόμος φιλόξενος προς κάθε είδους ρεύμα, χρώμα και είδος μαγαζιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος και το «Modi Fusion Cuisine», που άνοιξε μόλις στις 8 Μαΐου του 2024, βρήκε εδώ, στο νούμερο 59, το χώρο που του ταιριάζει.
«Modi» σημαίνει «έλα» στα γεωργιανά, μία «φιλόξενη» λέξη, που χρησιμοποιείται ως «κάλεσμα» και «πρόσκληση». Ως σύγχρονο fusion μεζεδοπωλείο, το «Modi Fusion Cuisine», φιλοδοξεί να ενώσει φύλα και … φυλές, μέσα από δύο κουζίνες, που αγαπάμε ή καλούμαστε να αγαπήσουμε, προσεχώς. Εδώ, η γαστρονομική σας εμπειρία αποτελεί ένα ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του Καυκάσου στη φρεσκάδα της Μεσογείου.
Εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια η Τέα, με καταγωγή από τη Γεωργία, που πήγε την ήδη υπάρχουσα γεωργιανή κουζίνα της πόλης, ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώντας την μία ωραία κουζίνα και γνωρίζοντας πως Έλληνες και Γεωργιανοί τιμούν εξίσου το καλό φαγητό, αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο μαγειρικές, να «ενώσει» όπως λέει «φύλα και φυλές», σε ένα «γευστικό σταυροδρόμι μεταξύ των εκλεπτυσμένων γεύσεων της γεωργιανής και ελληνικής μεσογειακής κουζίνας». Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ολύμπου 59, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237138
Ο πιο σύντομος δρόμος για να βρεθείς από τη Θεσσαλονίκη στο Μεξικό, είναι ένας και οδηγεί στα Κάτω Λαδάδικα, στο 13 της Κουντουριώτη. Εκεί θα βρεις το «La Sirena», το νέο hot spot της πόλης. Μία taqueria με λαχταριστά tacos και δροσερά cocktails που αναζωογονούν τη διάθεση και σε ταξιδεύουν στο Μεξικό μέσα από μεσογειακά γαστρονομικά μονοπάτια.
Αποικιακό στυλ, γήινα χρώματα, με το λευκό και το cotto να πρωταγωνιστούν, όμορφα κρεμαστά φωτιστικά, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που ζεσταίνει τον χώρο, μία μεγάλη μοναστηριακή τραπεζαρία και μικρότερα τραπεζάκια, όλα τους ντυμένα με μονόχρωμα πλακάκια, δημιουργούν μία cozy ατμόσφαιρα και οικείο περιβάλλον στο «La Sirena». Με θέα θάλασσα είναι το ιδανικό μέρος για μία χαλαρή βραδιά.
Στο καλαίσθητο και άνετο bar του «La Sirena» μπορείτε να πιείτε το αγαπημένο σας cocktail και να το συνοδεύσετε ιδανικά με το πιάτο που αγαπάτε.
Η τέχνη του pairing σε αυτήν εδώ τη μικρή στο μάτι, αλλά μεγάλη στην ψυχή taqueria έχει μεγάλη σημασία κι έτσι το μενού έχει σχεδιαστεί με τρόπο που τα υπέροχα cocktails που ετοιμάζονται πίσω από τη μπάρα -κλασικά ή signature- να ταιριάζουν ιδανικά με όλες τις λιχουδιές που ετοιμάζονται στην half open κουζίνα του «La Sirena». Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κουντουριώτη 13, Κάτω Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981953231
Πλούσια ασιατική γαστρονομία και κουλτούρα, μία ανοιχτή κουζίνα κι order to cook γεύματα, είναι το τρίπτυχο που κάνει το «Noodle Bar» να ξεχωρίζει, στον καμβά με τα καταστήματα ασιατικής κουζίνας της Θεσσαλονίκης.
Μία μεγάλη γκάμα από γευστικές προτάσεις της νοτιοανατολικής Ασίας, που περιλαμβάνουν πιάτα από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη – περίπου 110 κωδικούς - ένα ντιζάιν μίνιμαλ κι απλό, βασισμένο στη φιλοσοφία του ότι εδώ το κέντρο βάρους είναι το φαγητό και δημιουργίες που ετοιμάζονται πάντα κατόπιν παραγγελίας, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μία εμπειρία ποιοτική, που θα κάνει τον καθένα να θέλει να ξαναπεράσει και να ξαναπεράσει.
Οι ιδιοκτήτες του «Noodle Bar» έχουν καταφέρει να προετοιμάζουν τα γεύματα έτσι, ώστε να είναι φιλικά στους πελάτες του καταστήματος οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, είναι μαθημένοι στην πιο μεσογειακή κουζίνα και κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο, καθώς το «Noodle Bar» ήταν το πρώτο κατάστημα που έκανε την εμφάνισή του στην ασιατική γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και η εμπειρία του τόσα χρόνια, είναι μεγάλη. Δείτε περισσότερα…
Διευθυνση: Στρατηγού Καλλάρη 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 260092
Η παραδοσιακή συνταγή του κουλουριού, συναντά έναν έμπειρο μάστορα
Εξαιρετικές επιλογές για την επόμενη έξοδο μας για φαγητό, ποτό και διασκέδαση
Μεζέδες, ποτά, παρέες, όμορφη ατμόσφαιρα και απόλυτη διασκέδαση
Μία πόλη που υμνεί εδώ και χρόνια την γαστρονομία