Το lockdown της Θεσσαλονίκης σε... 15 φωτογραφίες (Φωτορεπορτάζ)
Άδειοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα και ελάχιστοι περαστικοί
"Tο επιχειρείν της πόλης δέχεται ένα ακόμη «χαστούκι», που πολύ φοβάμαι πως για κάποιους δεν αποκλείεται να είναι το τέλος για τις επιχειρήσεις τους" τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αν. Καπνοπώλης
Για χαριστική βολή στα θεμέλια του μικρομεσαίου επιχειρείν της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης αναφερόμενος στο νέο lockdown, που έχει επιβληθεί από σήμερα στην πόλη λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων.
«Δυστυχώς συνέβη αυτό που όλοι απευχόμασταν. Η ανέμελη και αδιάφορη για το κοινωνικό σύνολο, συμπεριφορά κάποιων, μας αναγκάζει να ζούμε εκ νέου ημέρες Μαρτίου. Αναμφισβήτητα η ανθρώπινη ζωή προέχει, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στη νέα κατάσταση, ωστόσο το επιχειρείν της πόλης, την ώρα που έδειχνε να συνέρχεται έστω και με αργούς ρυθμούς από το πρώτο lockdown, τώρα δέχεται ένα ακόμη «χαστούκι», που πολύ φοβάμαι πως για κάποιους δεν αποκλείεται να είναι το τέλος για τις επιχειρήσεις τους» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας πως η επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη από ουσιαστικά και γενναία μέτρα και όχι από μέτρα - ασπιρίνες.
«Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με το αδιέξοδο που δημιουργούν τα συσσωρευμένα έξοδα και οι υποχρεώσεις. Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει ειδικά μέτρα για τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης πριν να είναι πολύ αργά. Στη δική μας περίπτωση, δεν μπορεί να ισχύσει το «βλέποντας και κάνοντας», χρειάζονται λύσεις πριν το δεύτερο lockdown, μετατρέψει τη γκρίζα πραγματικότητα στην οποία ζούμε από σήμερα, σε μια «μαύρη τρύπα» στο χάρτη της Ελλάδας» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.
Άδειοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα και ελάχιστοι περαστικοί
"Εμείς είμαστε πάντα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΘ και είχαμε καλή συνεργασία με τη διοίκηση, όμως έχουμε αντίθεση με το έργο του ΣΔΙΤ"
Διαθέτει περισσότερα από 100 μέλη και η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος ξεπερνά τους 3.000 τόνους ετησίως,
Οι ενισχύσεις να πηγαίνουν μόνο σε όσους παράγουν ζήτησαν εκπρόσωποι των συνεταιρισμών