Θεσσαλονίκη: Συνέδριο «Γηριατρική – Ευζωία – Καινοτομία» - «Σχεδόν ένας στους τέσσερις θα είναι άνω των 60 ετών το 2050»

Θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ

- Newsroom

Ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών έως το 2050, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, θα ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η αυξανόμενη διάρκεια ζωής συνοδεύεται από την ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και πολιτικές που προάγουν την ευζωία των ηλικιωμένων. Η γεροντολογία και γηριατρική είναι κρίσιμες εξειδικεύσεις στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού.

«Η γηριατρική δεν είναι απλά μια ιατρική εξειδίκευση, αλλά μια πράξη αγάπης και σεβασμού για εκείνους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά» επισημαίνει η καθηγήτρια Ιστολογίας - Εμβρυολογίας, διευθύντρια Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Γεροντολογία και Γηριατρική» Θεοδώρα Παπαμήτσου, με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου Γηριατρικής, με τίτλο «Γηριατρική - Ευζωία - Καινοτομία», που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Απριλίου 2025 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

 «Στο συνέδριο θα εξετάσουμε τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις στη φροντίδα του γηριατρικού πληθυσμού, τη σημασία της πρόληψης, και τις καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Με τη συμμετοχή μας, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός κόσμου, όπου οι ηλικιωμένοι δεν είναι απλώς μέλη της κοινωνίας, αλλά ενεργοί και σεβαστοί πολίτες με δικαίωμα στην ευζωία» αναφέρει η κ. Παπαμήτσου.

Το συνέδριο .  Η θεματολογία περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της πρόληψης και διαχείρισης ασθενειών της τρίτης ηλικίας, της ολιστικής φροντίδας και ποιότητας ζωής, των καινοτόμων θεραπευτικών και τεχνολογικών εφαρμογών στη γηριατρική και της διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού.

Loader