Ουρές σχηματίζονται από το πρωί για μαγειρίτσα και τζιγεροσαρμά από Θεσσαλονικείς που αποφάσισαν σήμερα να μην μαγειρέψουν αλλά να πάρουν έτοιμα τα παραδοσιακά εδέσματα.
Σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, οι υπάλληλοι δεν σταματούν να βάζουν μερίδες με μαγειρίτσα, αρνάκι με πατάτες και τζιγεροσαρμά. Μάλιστα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι μερίδες είχαν ήδη εξαντληθεί.
«Από τη Μεγάλη Δευτέρα είχαμε δεχθεί πάνω από 500 προπαραγγελίες για σήμερα. Υπάρχουν και αυτοί που έρχονται τελευταία στιγμή. Τους ετοιμάσαμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα, αρνάκι με πατάτες αλλά και τζιγεροσαρμά. Μας έχουν ξανά εμπιστευτεί, όποτε γνωρίζουν τι θα βάλουν στο πασχαλινό τους τραπέζι» αναφέρει στο emakedonia.gr ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Δημήτρης Τσαρούχας.
Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σημερινές παραγγελίες. Εκτός από τους Θεσσαλονικείς, υπάρχουν και πολλοί τουρίστες που δοκιμάζουν τα σημερινά εδέσματα εκτός από τα παραδοσιακά φαγητά που προσφέρει καθημερινά το εστιατόριο. «Υπάρχουν πελάτες που έρχονται με παγοκύστες για να συντηρήσουν και να μεταφέρουν την μαγειρίτσα σε Ρωσία και Αγγλία» σημειώνει ο κ. Τσαρούχας.

