Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία
Το πρωί έγινε συγκέντρωση στην 4η ΥΠΕ ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο
Οι νοσοκομιακοί γιατροί ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή
Την αντίθεσή της στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση εκφράζει η ΕΝΙΘ καταγγέλλοντας ότι «διαπνέεται από την κατεύθυνση ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ» και ότι καταργούνται τα δύο από τα τρία εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ και ΨΝΘ), αφήνοντας, όπως αναφέρει, «ακόμα περισσότερο χώρο επένδυσης για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ».
Η ΕΝΙΘ ζητά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, να μη διαλυθούν και να μη κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, να μην καταργηθεί ο οργανισμός του ΨΝΘ, να ενισχυθούν τα στεγνά προγράμματα ως κύρια μορφή θεραπείας, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί και να καταργηθεί κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας. Η ΕΝΙΘ καλεί σε συμμετοχή στη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου με κινητοποίηση στις 11:00 στο ΥΜΑΘ. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη φορέων και σωματείων της πόλης με το σωματείο εργαζομένων του ΨΝΘ στις 19:00 στην ΕΔΟΘ.
Το πρωί έγινε συγκέντρωση στην 4η ΥΠΕ ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο
Σύμφωνα με την καταγγελία, διοικητής νοσοκομείου παραιτήθηκε για να αναλάβει μόνιμη θέση γιατρού. Επτά μήνες μετά, επέστρεψε σε διοικητική θέση, ως προσωρινός διοικητής
Διαθέτει περισσότερα από 100 μέλη και η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος ξεπερνά τους 3.000 τόνους ετησίως,
Οι ενισχύσεις να πηγαίνουν μόνο σε όσους παράγουν ζήτησαν εκπρόσωποι των συνεταιρισμών