Χαλκιδική: Πολιτιστική «γέφυρα» με τη Γεωργία για την ενίσχυση του τουρισμού δημιουργεί ο δήμος Αριστοτέλη
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για άνοιγμα των δορυφορικών της Ρωσίας τουριστικών αγορών
Συμμετοχή της ΠΚΜ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SATTE 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας
- Newsroom
Ενδιαφέρον για τη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη εξέφρασαν επαγγελματίες του τουρισμού και επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού SATTE 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Προσερχόμενοι στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, ενημερώθηκαν για τους τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και για την μοναδικότητα του Ολύμπου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ήδη η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για συνέδρια και ταξίδια κινήτρων για την ινδική αγορά, με τη Θεσσαλονίκη να καθίσταται μια αναγνωρίσιμη και ελκυστική τοποθεσία. Την ίδια στιγμή, το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των Ινδών τουριστών, οι οποίοι αναζητούν αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, αγορές και ξενοδοχεία πολυτελείας.
Σημειώνεται ότι η έκθεση SATTE 2025 είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Νότια Ασία, που συγκεντρώνει επαγγελματίες του τουρισμού όχι μόνο από την Ινδία, αλλά ευρύτερα από την ασιατική αγορά. Η Ινδία, άλλωστε, αναδεικνύεται σε μια από τις πλέον δυναμικές και ανερχόμενες τουριστικές αγορές, με τη συνολική δαπάνη του εξερχόμενου τουρισμού να ξεπερνά σε αξία τα 45 δισ. δολάρια το 2024 και να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 70 δισ. δολάρια έως το 2030.
Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου επισήμανε ότι «οι Ινδοί ενδιαφέρονται για τα μνημεία πολιτισμού και τη γαστρονομία και επιλέγουν την Ελλάδα για την πραγματοποίηση γάμων σε περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν».
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για άνοιγμα των δορυφορικών της Ρωσίας τουριστικών αγορών
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2025
Ο ίδιος δείκτης σε σύγκριση με τον δείκτη του δ' τριμήνου 2024 παρουσίασε αύξηση 0,5%, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2024 με το 2023