«Παράθυρο» για παροχές στη ΔΕΘ ανοίγουν τα αυξημένα φορολογικά έσοδα
Τα φορολογικά έσοδα το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου ήταν 33,768 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,347 δισ. ευρώ
«Στα 97 χρόνια ιστορίας της η ΔΕΘ χτίζει σταθερές και διαχρονικές γέφυρες προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επενδύοντας με πείσμα και δημιουργικότητα στην εξωστρέφεια» σημείωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης
- Newsroom
Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.
Ο υφυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού φορέα και ενημερώθηκε για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει των εγκαινίων της 87ης διοργάνωσης της ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, αναφέρει ανακοίνωση του υφυπουργείου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο γενικός διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής, παρουσίασαν στον κ. Κωνσταντινίδη τους βασικούς άξονες στους οποίους θα εστιάσει η φετινή ΔΕΘ, όπως είναι για παράδειγμα οι νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Όσον αφορά στην προετοιμασία της συμμετοχής της Βουλγαρίας, αυτή εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με τη διοίκηση του εκθεσιακού μας φορέα αντανακλά το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος που δείχνει η τιμώμενη χώρα είναι ότι στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ θα φιλοξενηθούν 60 βουλγαρικές εταιρείες και οργανισμοί, που αποτελούν ρεκόρ συμμετοχών βαλκανικής χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι στα 97 χρόνια ιστορίας της η ΔΕΘ χτίζει σταθερές και διαχρονικές γέφυρες προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επενδύοντας με πείσμα και δημιουργικότητα στην εξωστρέφεια.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Από το 1926 έως σήμερα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης προάγει την ελληνική οικονομία. Αντανακλά τις τάσεις της, τους ρυθμούς ανάπτυξης που ακολουθεί, τονώνει την εξαγωγική δραστηριότητα και λειτουργεί ως βραχίονας επίτευξης εμπορικών συνεργασιών με διεθνή προσανατολισμό.
Συνεχίζοντας στο δρόμο της δυναμικής εξέλιξης, η 87η διοργάνωση ανεβάζει ψηλότερα τον εκθεσιακό πήχη, αναδεικνύοντας τη ΔΕΘ σε επιχειρηματικό κόμβο και δικαιώνοντας το ιστορικό της παρελθόν".
Τα φορολογικά έσοδα το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου ήταν 33,768 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,347 δισ. ευρώ
Οικονομία, νομοθετική ατζέντα και ποδόσφαιρο στο επίκεντρο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα
«Φόρεσε ξανά τα κόκκινα παπούτσια»
Στόχος της ευρωπαϊκής αποστολής είναι να ακούσει από κοντά τις ανησυχίες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών