Τραγωδία στο Λασίθι: ΙΧ έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ανασύρθηκε ο 19χρονος οδηγός
Επί μιάμιση ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν το άψυχο σώμα του νεαρού από το διαλυμένο αυτοκίνητο
Ήταν συγχρόνως χαρισματικός πανεπιστημιακός δάσκαλος, ρίχνοντας φως στον αρχαιολογικό πλούτο της Μεσσηνίας
- Newsroom
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο διαπρεπής καθηγητής Αρχαιολογίας Γεώργιος Στ. Κορρές γεμίζοντας θλίψη τους οικείους του.
Γεννήθηκε το 1940 και είχε καταγωγή από τη Νάξο. Ήταν γιος του καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Στυλιανού Κορρέ.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία συνδέθηκε άρρηκτα με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διετέλεσε βοηθός και επιμελητής από το 1966 ως το 1973, μόνιμος επίκουρος καθηγητής από το 1973 ως το 1982 και τακτικός καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας από το 1982 ως το 2007.
Ήταν επίσης αντεπιστέλλον μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Ακαδημίας του Γκέτεμποργκ, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Λάιμπνιτς του Βερολίνου και των ιδρυμάτων Koldewey Gesellschaft και Winckelmann Gesellschaft.
Παράλληλα, αφοσιώθηκε και στην αρχαιολογική έρευνα πραγματοποιώντας πλήθος ανασκαφών, κατά κύριο λόγο όμως στην Μεσσηνία ως υπεύθυνος στις ανασκαφές της Πύλου, από το 1973, αλλά και σε πολλές ακόμη αρχαιολογικές θέσεις της περιοχής, όπως η Κουκκουνάρα, τα Καμίνια Κρεμμυδίων, η Τραγάνα, η Περιστεριά, η Βοϊδοκοιλιά, ο Άγιος Ιωάννης Παπουλίων, το Ρούτση τα Βολιμίδια της Χώρας Μεσσηνίας κ.α.
Όλα αυτά τα χρόνια αγάπησε πολύ τη μεσσηνιακή γη την οποία επισκεπτόταν συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μιας και την θεωρούσε δεύτερη πατρίδα του.
Επί μιάμιση ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν το άψυχο σώμα του νεαρού από το διαλυμένο αυτοκίνητο
Οι μελλοντικές αυξήσεις που θα δίδονται πλέον κάθε χρόνο, από το 2025 έως και 2027
Ο οδηγός έφυγε από το σημείο και αναζητείται
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας με δείγμα 1.200 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω