Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία με Ελληνική συμμετοχή
Πέρα από την Ελλάδα μόνο η Γερμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία έγιναν δεκτές
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες, με σχεδόν το ένα τρίτο να έχει εκτοπιστεί περισσότερες από μία φορές
Σύμφωνα με μια έρευνα διεθνών οργανισμών, περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία μέχρι τον Αύγουστο.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες, με σχεδόν το ένα τρίτο να έχει εκτοπιστεί περισσότερες από μία φορές, σύμφωνα με κοινή έκθεση της υπηρεσίας ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Παρασκευή.
Την ίδια στιγμή, περισσότερα από έξι εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι ή πρόσφυγες από την Ουκρανία είχαν αποφασίσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνολικά 14,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει μέχρι τώρα από την Ουκρανία.
Τα τρία τέταρτα από αυτούς πήγαν στις τέσσερις γειτονικές χώρες που είναι μέλη της ΕΕ, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.
Πέρα από την Ελλάδα μόνο η Γερμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία έγιναν δεκτές
Είναι πιθανό να υπάρξουν και περαιτέρω περιορισμοί στην παροχή ρεύματος
Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στέλνονται για «σφαγή» στα μέτωπα της εισβολής
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος τη διεθνή κοινότητα να μην διστάζει να λέει «όχι» απέναντι στον φασισμό
Οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας οδηγούν ξανά σε ανθρωπιστική κρίση
Τι αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου