Red Velvet από τον Σωτήρη Ευαγγέλου
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ ολοκληρώνει σήμερα το ειδικό μενού της Μ. Εβδομάδας με ένα άκρως πασχαλινό πιάτο για τους αναγνώστες της «ΜτΚ» και του makthes.gr
Μερίδες 4-6
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
Χρόνος Μαγειρέματος 2.00'
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το κρέας με τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό, το καλύπτουμε με λαδόκολλα (και αλουμινόχαρτο εάν δεν χρησιμοποιήσουμε γάστρα με καπάκι) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180οC.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά (μάραθο, άνηθο, δυόσμο) και προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε ξεπλύνει καλά για να φύγει το πολύ άμυλο, και τα σωτάρουμε για 2΄-3΄.
Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι με τα μυρωδικά στο ταψί με το κρέας και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει το ρύζι. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για ακόμη 40΄-50΄ έως ότου τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά του.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5΄ και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr
Το «Έξω Καρδιά» party πραγματοποιήθηκε στον χώρο των «Βομβιδίων»