Αφιέρωμα: Best of Restaurants 2025 | Ανακαλύψτε τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης (1ο μέρος)
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Ο απόλυτος προορισμός γεύσεων, διασκέδασης και ψυχαγωγίας
Μια ανάσα από την πλατεία Εμπορίου, στην καρδιά των Άνω Λαδάδικων και σε ένα εμβληματικό κτήριο πάνω στην Κατούνη, το must place to be, έχει φέρει εναλλακτικό αέρα στη γειτονιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Από τη χαρακτηριστική σκαλιστή σιδερένια εξώπορτα στην είσοδο της Chevicheria, στον «αέρα» πιάνεις την ατμοσφαιρική street pop γιαπωνέζικη κουλτούρα που θυμίζει στοά στο κέντρο του Τόκιο, όπου πρωταγωνιστούν το επιβλητικό μακρύ ξύλινο bar, τα neon φώτα σε γρέντζους τοίχους, οι κρεμαστές χάρτινες ομπρέλες με ιδεογράμματα και οι ταμπέλες βγαλμένες από manga. Η Cevicheria αποτελεί δίχως αμφιβολία, ένα από τα icon concepts που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, μιας και παρουσιάζεται ένα χαρμάνι διαφορετικών γεύσεων της γιαπωνέζικης κουζίνας με επιρροές από την περουβιανή, γνωστή ως Nikkei.
Το ολοκληρωμένο menu εκπέμπει την δική του «ταυτότητα», μια γαστρονομική διαδρομή που συνδυάζει αρμονικά τα entradas, όπως τα spice oysters, μέχρι τα platos principales με κρέατα κοπής bavette και strip loin, το φρέσκο ψάρι και το κρέας σε διαφορετικές μορφές είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα, με τεχνοτροπίες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Πέρα από το μοναδικό φρέσκο ceviche γαρίδας που σπάνια συναντάς πλέον στη πόλη και την περουβιανή εκδοχή κοπής ψαριού τύπου sashimi, θα πρέπει να δοκιμάσετε το ντελικάτο πιάτο tiradito, που ουσιαστικά «ψήνεται» μέσα στην ένταση του χυμού εσπεριδοειδών, που προστίθεται πριν το σερβίρισμα. Απολαύσετε ακόμα τα περουβιανά σουβλάκια anticuchos και την ιαπωνική robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών από φρέσκα ψάρια, την ποικιλία από sushi, της gyozas και τις σαλάτες με noodles. Επίσης, για τους λάτρεις του τόνου, ξεχωρίζει το steak tuna στην αποκλειστική «καρτέλα» menu με τις διαφορετικές παρασκευές του.
Από το ανανεωμένο menu, που έχει αναλάβει για ακόμα μια φορά ο νεαρός σεφ Δημήτρης Μπαντέας, μαθητής της μεγάλης σχολής του Χρόνη Δαμαλά ξεχωρίζουν από τα tiraditos το αφράτο λαβράκι El Clasico, από τα sushi τo nigiri με το βουτυρένιο λαβράκι και την sweet n spicy μαγιονέζα, το salmon tartare roll με τo spicy lemon dressing και λάδι τρούφας, το σουβλάκι anticuchos Pulpo με χταπόδι, οι gyozas κοτόπουλο και τα κρέατα κοπής όπως το American Black Angus-chimichurri και το japanese Wagyu A5-Kagoshima.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα-λογοπαίγνιο από επιρροές της rock κουλτούρας των signature cocktails, με «μελωδικές» προτάσεις άλλες κλασσικές όπως το Sunday Βloody Μarry και άλλες με ένταση όπως τα Peruvian Rhapsody, What a Wonderful Rum, Smells Like Nikkei Spirit, κ.ά., προσαρμοσμένα στο ύφος και τις γεύσεις των πιάτων, όπου συνδυάζουν αρμονικά τα pairings και αναδεικνύουν την άψογη συνεργασία κουζίνας και bartending.
Η Cevicheria δεν είναι απλά ένας χώρος εστίασης αλλά ένας προορισμός διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με ενδιαφέρουσες μουσικές και φιλόξενη ατμόσφαιρα, που υπόσχεται να προσφέρει μια πραγματική εμπειρία για τις αισθήσεις.
Διεύθυνση: Κατούνη 28, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 539292
Fine dining και όχι μόνο, για ημέρες και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες
Προσωπική καθοδήγηση για μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε έναν ευχάριστο και σύγχρονο χώρο
Ένα κοινό «γλυκό» όνειρο, που πήρε σάρκα κι οστά
Ανακαλύψτε μεθυστικά αρώματα, αλλά και προϊόντα για όλη την οικογένεια