«Χάθηκε» το ένα τρίτο της οινοπαραγωγής...
Ο όγκος της οινοπαραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 1.715.924 εκατόλιτρα το 2022 έναντι των 2.468.945 εκατόλιτρα το 2021
Οι Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν στο γερμανικό κοινό μια μεγάλη γκάμα αγαθών, από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, τυριά, λουκάνικα, μέλι, μαρμελάδες, ζυμαρικά, βότανα, οίνο, ούζο, και τσίπουρο, μέχρι καπνιστή πέστροφα, καπνιστό κρέας
Με 34 Έλληνες παραγωγούς ολοκληρώθηκε η 7η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, FOOD & LIFE 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Μόναχο και διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Ειδικότερα, στο ελληνικό ομαδικό περίπτερο έλαβαν μέρος, η Περιφέρεια Αττικής με 7 παραγωγούς, η περιφέρεια Ηπείρου με 18 παραγωγούς και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα με 8 παραγωγούς.
Οι Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν στο γερμανικό κοινό μια μεγάλη γκάμα αγαθών, από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, τυριά, λουκάνικα, μέλι, μαρμελάδες, ζυμαρικά, βότανα, οίνο, ούζο, και τσίπουρο, μέχρι καπνιστή πέστροφα, καπνιστό κρέας, μπύρα, νέα μη αλκοολούχα ποτά, προϊόντα από γάλα γαϊδούρας, κ.λ.π..
Σημειώνεται ότι το ελληνικό ομαδικό περίπτερο διοργανώνεται από την εταιρία-μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, K.L.Ni. Promotion, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου και την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η FOOD & LIFE για το έτος 2023, θα πραγματοποιηθεί δύο φορές στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου. H πρώτη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 - 12 Μαρτίου 2023, παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Βιοτεχνικού Εξοπλισμού, Ι.Η.Μ. Internationale Handwerksmesse, και η δεύτερη διοργάνωση της FOOD & LIFE θα ανοίξει τις πύλες της από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2023, μαζί με τη διεθνή έκθεση ειδών οικιακής χρήσης, λαϊκής τέχνης και δώρων, Heim+Handwerk.
Ο όγκος της οινοπαραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 1.715.924 εκατόλιτρα το 2022 έναντι των 2.468.945 εκατόλιτρα το 2021
Έως και 1.000 φιάλες ξινόμαυρου θα βυθιστούν στην Αράπιτσα στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Από τον καταξιωμένο και βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέα Μαυρομάτη
Η Μαρία Κάλλας ανάμεσα στις έξι κορυφαίες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού που είναι υποψήφιες για να τα κοσμήσουν